4-5 szem alma /kisebből 5, nagyobból 4/
5-5 dkg aszalt szilva és áfonya
15 dkg cukor
8 evőkanál búzadara
2.5 dl víz
őrölt fahéj
4 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor /főzős/
15 dkg vaj /margarin/
2 dl habtejszín
1 kis tasak habfixáló por
a tetején: 1 cs. citromízű gyümölcskocsonya /lemon jelly/
Az almákat megmosom, meghámozom, /egy felet meghagyok a tetejére díszítéshez/ apró kockára vágom és 2.5 deci vízzel megfőzöm, majd hozzáadom az aszalt gyümölcsöket, megszórom fahéjjal. Az aszalt gyümölcsökből néhány szemet félreteszek a tetejére díszítésnek. A grízt a cukor felével /7.5 dkg/ összekeverem, majd a megfőtt almához öntöm és kevergetve megfőzöm vele. A pudingport a cukor másik felével /7.5 dkg/ szárazon összekeverem, majd a 4 dl tejjel megfőzöm! Félreteszem kihűlni, közben néha megkeverem, hogy ne bőrösödjön.
A vajat habosra keverem, majd a kihűlt pudinghoz adom, és jól kikeverem.
Egy kerek tortaforma alját kibélelek, majd a grízes keveréket belesimítom, erre kerül a pudingos vajas krém. A tejszínt a fixálóval habbá verem és a pudingos krémre simítom, majd a félretett gyümölcsökkel díszítem. A gyümölcskocsonyaport a rajta lévő utasítás szerint elkészítem. /Fél liter vizet forralni, majd ebbe beleszórni a tasak tartalmát és simára keverni./ Kihűtöm és, amikor már kezd dermedni a feldíszített sütire kenem. Szeletelés előtt néhány órára, esetleg egy éjszakára hűtőbe teszem.
1.) Először készítsd el a tésztát: A sütőt állítsd 175 fokra, légkeveréses funkcióra. Bélelj ki egy kb. 24-26 centiméter átmérőjű tortaformát sütőpapírral. (Én szilikonos kuglóf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A torta készítését megelőző este vízgőz felett felolvasztjuk a felső krémhez az étcsokoládét, felöntjük a habtejszínnel, belekeverjük a cukrot, és forralásig hevítjük. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: 2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cuk...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Könnyű1, A megtisztított és összevagdalt almát meglocsoljuk citromlével 2, A tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, 3 evőkanál mézet, majd a tojássárgáját,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű