Tészta:
30 dkg porcukor
6 tojás
12 dkg dió
12dkg liszt
6 evőkanál víz
Töltelék:
20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 egész tojás
1-2 evőkanál tej
A tésztához:
A cukrot, a lisztet 6 evőkanál vízzel jól kikeverjük. Hozzátesszük a darált diót és a tojások kemény habját, majd sütjük.
A töltelékhez:
A vajat, porcukrot, tojást jól kikeverjük 1-2 evőkanál tejjel, amitől könnyű lesz.
Ha a tésztához a darált dió helyett lisztet teszünk, így összesen 24 dkg-ot, akkor vizes piskótánk lesz.
A krémbe belekeverhetünk például kakaót, diót, mandulát.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A tojásokat a cukorral keverjük habosra (fehéredésig). A lisztet a sütőporral szitáljuk bele a tojásos keverékbe és óvatosan keverjük össze, szé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz2 csokis piskótát sütünk. Ehhez a csokoládé felét gőz felett felolvasztjuk, beletesszük a 4 dkg vajat, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk 2 tojás sárgáját, 1 evőkanál lisztet és 4 dk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA külön recept szerint elkészített piskótatekercs után a következőképpen készítjük el a krémet: kevés hideg tejjel simára keverjük a pudingport, a cukrot, fahéjat, vaníliát és a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a szódabikarbónával jól elkeverjük, a mazsolát és az apróra vágott diót is beleforgatjuk, majd ezt a lisztes keveréket egy konyhai mérleg s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű