menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis marcipán


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl tej, 35 dkg cukor
, 20 dkg rétesliszt,
12,5 dkg vaj,
színtelen mandulaaroma, 1-2 ek ízlés szerint, ( én most zöldet használtam)

Elkészítés:


Tejben keverjük el a cukrot és forraljuk föl, alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig míg a cukor elolvad. Ha porcukrot használunk, mint most én, akkor csak langyosítjuk és már apránként keverhetjük is bele az átszitált lisztet. Alaposan keverjük el, hogy ne legyen csomós, pár percig főzzük, mikor már érezzük, hogy krémszerű az állaga levesszük a tűzről hozzáadjuk a vajat és az aromát. Mikor kihűlt, étkezési keményítőt hintünk a munkapultra és átgyúrjuk, lehet porcukros felületen is. Majd folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.

Hamis marcipán

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrótorta, szilva, gyömbér
Túrótorta, szilva, gyömbér

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kivajazzuk. A kekszalaphoz a kekszet zacskóba tesszük, sodrófával morzsásra t...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Gyümölcstorta mascarponéval
Gyümölcstorta mascarponéval

Tésztához A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a felolvasztott (nem túl meleg) vajat, lisztet, sütőport, vizet, csipet sót. Az egészet öntsük bele a k...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
A tökéletes almás piskóta receptje
A tökéletes almás piskóta receptje

Elkészítés: Az almát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, vagy reszeld le, és szórd meg fahéjjal. Hagyd addig állni, amíg elkészíted a tésztát. A tojásokat válaszd ketté, a fehérj...

Elkészítési idő: Elkészítés: 15
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Rákóczi túrós torta
Rákóczi túrós torta

Az első három alapanyagból gyúrunk egy vajas tésztát. Figyeljünk, hogy gyorsak legyünk, különben túl lágy lesz a kezünk melegétől a tészta és nem lehet megformázni. Ha kész...

Elkészítési idő: 67 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk