1 dl tej, 35 dkg cukor
, 20 dkg rétesliszt,
12,5 dkg vaj,
színtelen mandulaaroma, 1-2 ek ízlés szerint, ( én most zöldet használtam)
Tejben keverjük el a cukrot és forraljuk föl, alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig míg a cukor elolvad. Ha porcukrot használunk, mint most én, akkor csak langyosítjuk és már apránként keverhetjük is bele az átszitált lisztet. Alaposan keverjük el, hogy ne legyen csomós, pár percig főzzük, mikor már érezzük, hogy krémszerű az állaga levesszük a tűzről hozzáadjuk a vajat és az aromát. Mikor kihűlt, étkezési keményítőt hintünk a munkapultra és átgyúrjuk, lehet porcukros felületen is. Majd folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
1.Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. 2 Keverjük össze a lisztet, sót és a cukrot. Adjuk hozzá a felkockázott vajat. Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. A tojásokat és a vaníliar...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűKakaóspiskótát sütünk 18cm-s formába. Krém: A meggylébe megfőzzük a vaníliapudingot, ízesítjük cukorral és fahéjjal Hűtjük. A meggyet darabosra turmixoljuk, és a pudingba kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, azután egy 18 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. A töltelék hozzávalóit egy kézi h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMinden hozzávalót egy tálban kikeverek én 18 cm átmérőjű tortagyűrűbe sütöttem 170 fokon kb 30-35 percet /tűproba! /mikor kihűlt kivágtam a gyűrűből, tejszínt kemény habbá vertem,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű