A pudinghoz:
- 9 dl 2,8%-os tej
- 80 g pudingpor (vaníliás)
- 4 púpos evőkanál kristálycukor
A tésztához:
- 5 db tojásfehérje
- 5 db tojássárgája
- 25 dkg kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor - bourbon
- 1 dl 2,8%-os tej
- 1 dl étolaj
- 2 púpozott evőkanál kakaópor - holland
- 25 dkg búzaliszt (BL55)
- 10 g sütőpor
A mázhoz:
- 375 g tejföl (20%-os)
- 4 púpozott evőkanál kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor - bourbon
A csoki öntethez:
- 50 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
- 2 evőkanál étolaj
A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl.
A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
Ehhez hozzáadom a tejet, és az étolajat, majd összekeverem.
Belekeverem a kakaóport, a lisztet és a sütőport.
A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába.
Egy 25x34 cm-es tepsit kikenek majd kilisztezem.
A masszát beleöntöm a tepsibe.
A kihűlt pudingot apránként belekanalazom.
Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 45 percig sütöm.
A mázhoz a tejfölt, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
Az így kapott cukros tejfölt ráöntjük a majdnem kész süteményre és 10 percig sütjük még.
Amikor a sütemény kihűlt. A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, közben hozzáadom az étolajat.
Majd az így kapott öntetet rácsurgatom a kihűlt süteményre. És szeletelem a süteményt.
Piskóta készítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához felfuttatunk 2,5 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben, közben megolvasztunk 20 dkg vajat. Az élesztőt fél kiló átszitált lisztbe öntjük, beleteszünk 4 tojássárgáját, bedaga...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Könnyű1. 3 tojássárgáját három egész tojással és 20 dkg cukorral kikeverünk, majd hozzáadjuk a fehérjékből felvert habot és a sütőporos lisztet. 2. Egy kizsírozott tepsibe, vagy kugl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 6 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Amikor elkészült, megfőzzük a krémet, ehhez a tojássárgáját a cukorral a rétesliszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémmé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű