A pudinghoz:
- 9 dl 2,8%-os tej
- 80 g pudingpor (vaníliás)
- 4 púpos evőkanál kristálycukor
A tésztához:
- 5 db tojásfehérje
- 5 db tojássárgája
- 25 dkg kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor - bourbon
- 1 dl 2,8%-os tej
- 1 dl étolaj
- 2 púpozott evőkanál kakaópor - holland
- 25 dkg búzaliszt (BL55)
- 10 g sütőpor
A mázhoz:
- 375 g tejföl (20%-os)
- 4 púpozott evőkanál kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor - bourbon
A csoki öntethez:
- 50 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
- 2 evőkanál étolaj
A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl.
A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
Ehhez hozzáadom a tejet, és az étolajat, majd összekeverem.
Belekeverem a kakaóport, a lisztet és a sütőport.
A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába.
Egy 25x34 cm-es tepsit kikenek majd kilisztezem.
A masszát beleöntöm a tepsibe.
A kihűlt pudingot apránként belekanalazom.
Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 45 percig sütöm.
A mázhoz a tejfölt, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
Az így kapott cukros tejfölt ráöntjük a majdnem kész süteményre és 10 percig sütjük még.
Amikor a sütemény kihűlt. A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, közben hozzáadom az étolajat.
Majd az így kapott öntetet rácsurgatom a kihűlt süteményre. És szeletelem a süteményt.
A dióbelet apróra vágjuk majd száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne pirítsuk túl sokat, mert akkor keserű ízt ad! Miután megpirult a dió, hozzáadjuk a mézet és a vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizes piskótához robotgép segítségével csipet sóval keményre verjük a tojások fehérjét, kanalanként hozzáverjük a vizet, majd több részletben a cukrot, és egyenként a tojássárgák...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA tojásfehérjéket villával felverjük, hozzáadjuk a folyékony olajat, az egész tojást, a kókusztejet, végül a fűszert és a liszteket. Pár perc alatt szépen besűrűsödik a massza. Kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű