A pudinghoz:
- 9 dl 2,8%-os tej
- 80 g pudingpor (vaníliás)
- 4 púpos evőkanál kristálycukor
A tésztához:
- 5 db tojásfehérje
- 5 db tojássárgája
- 25 dkg kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor - bourbon
- 1 dl 2,8%-os tej
- 1 dl étolaj
- 2 púpozott evőkanál kakaópor - holland
- 25 dkg búzaliszt (BL55)
- 10 g sütőpor
A mázhoz:
- 375 g tejföl (20%-os)
- 4 púpozott evőkanál kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor - bourbon
A csoki öntethez:
- 50 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
- 2 evőkanál étolaj
A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl.
A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
Ehhez hozzáadom a tejet, és az étolajat, majd összekeverem.
Belekeverem a kakaóport, a lisztet és a sütőport.
A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába.
Egy 25x34 cm-es tepsit kikenek majd kilisztezem.
A masszát beleöntöm a tepsibe.
A kihűlt pudingot apránként belekanalazom.
Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 45 percig sütöm.
A mázhoz a tejfölt, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
Az így kapott cukros tejfölt ráöntjük a majdnem kész süteményre és 10 percig sütjük még.
Amikor a sütemény kihűlt. A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, közben hozzáadom az étolajat.
Majd az így kapott öntetet rácsurgatom a kihűlt süteményre. És szeletelem a süteményt.
A lisztet összekevertem a porcukorral, sóval, sütőporral és a mákkal majd a hideg vajat kockákra vágtam és kézzel elmorzsoltam a lisztben. A felvert tojást is a tésztához adtam és...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KözepesVízgőz felett felmelegítjük a mézet, cukrot, tojást és a kakaóport, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Összegyúrjuk a tésztát, két részre osztjuk. 25×35 cm-es sütőpapíro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megadott mennyiség egy kb. 38x26 cm-es tepsinyit fog kiadni. 1. A tésztához a lisztet, a cukrot, a sót, az élesztőt és a zsírt egy tálba mérjük, és elmorzsoljuk. Ezután ann...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA mazsolát keverjük össze a rummal, hagyjuk pár órát állni, hogy magába szívja, majd csepegtessük le. ( Érdemes a sütés előtti estén összekeverni, és egy éjszakát állni hagyni.)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű