5 db M-es tojás
5 ek eritrit
6 ek mák, ledarálva
Töltelék: házi baracklekvár
Tetejére: nyírfa porcukor
A tojásokat ketté válaszjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl!
Hagyjuk kihűlni. Én nem szoktam a piskótát, ki-be tekergetni, ha nem sütjük túl fel lehet tekerni anélkül is, ha túlsütöttük, így sem, úgy sem... Megkentem házi - cukor nélkül eltett - baracklekvárral, óvatosan feltekertem, Azonnal fogyasztható. Mint a képen is látszik nem bántam csínján a töltelékkel!
A banánt és a tojásokat turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, míg homogén, palacsintatészta állagú keveréket kapunk. Tapadásmentes serpenyőben -lehetőleg zsiradék nélkül- egy...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: NehézA sütőt előmelegítem 200 fokra. Kivajazok (vastagon) 4 szufléformát, majd őrölt mandulával körbebélelem. Közben a csokoládét a vajjal gőz fölött vagy alacsony lángon felolvasztom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése:Az olajat, a cukrot, a tojások sárgáját, a 3 csomag csokoládés pudingport ,1 csomag vaniliás pudingport és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét felverjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot elkeverem a 8 tojássárgájával - belekeverjük a lisztet ... -felteszem a tejet főni , bele kavarom a tojásos masszát -addig főzöm amíg kezd sürüsödni akkor -l...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes