5 db M-es tojás
5 ek eritrit
6 ek mák, ledarálva
Töltelék: házi baracklekvár
Tetejére: nyírfa porcukor
A tojásokat ketté válaszjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl!
Hagyjuk kihűlni. Én nem szoktam a piskótát, ki-be tekergetni, ha nem sütjük túl fel lehet tekerni anélkül is, ha túlsütöttük, így sem, úgy sem... Megkentem házi - cukor nélkül eltett - baracklekvárral, óvatosan feltekertem, Azonnal fogyasztható. Mint a képen is látszik nem bántam csínján a töltelékkel!
A tészta hozzávalói közül a tojást, tejet, cukrot, margarint és mézet gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával összekevert lisztet és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt keleszteni, aztán a többi hozzávalóval jól kidolgozni. meleg helyen 1 órát keleszteni. Ujjnyi vastagra nyújtani, pohárral kiszaggatni, és 170 fokos sütőben szép világo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát. Végül hozzákeverjük a lisztet. A tésztát 10-es si...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit felaprítom,a lisztet a sütőporral összekeverem. Másik tálba a tojás,vaj,cukrokat,mandulát. Majd hozzá adom a sütőporos lisztet,majd a csokit. Vizes kanállal tepsibe teszem...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű