menu

Családireceptkönyv.hu

Piskótatekercs liszt nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db M-es tojás

5 ek eritrit

6 ek mák, ledarálva

Töltelék: házi baracklekvár

Tetejére: nyírfa porcukor

Elkészítés:


A tojásokat ketté válaszjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl!

Hagyjuk kihűlni. Én nem szoktam a piskótát, ki-be tekergetni, ha nem sütjük túl fel lehet tekerni anélkül is, ha túlsütöttük, így sem, úgy sem... Megkentem házi - cukor nélkül eltett - baracklekvárral, óvatosan feltekertem, Azonnal fogyasztható. Mint a képen is látszik nem bántam csínján a töltelékkel!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szafi Fitt szénhidrátszegény, gluténmentes kókuszkoc
Szafi Fitt szénhidrátszegény, gluténmentes kókuszkoc

A tojásokat az édesítőkkel, mézzel, sóval tejföl sűrűségűre felverjük, majd apránként beleszitáljuk a lisztet. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy 20*20 cm.-es,szilikon formába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Gesztenyés meggyes keksztekercs
Gesztenyés meggyes keksztekercs

A tésztához a kekszet összeforgatjuk a cukorral, vaníliával, kakaóval, rummal és a tejet hozzáadva tésztává formázzuk, majd kettévesszük. A töltelékhez a felengedett gesztenye mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Diós tejsodó szelet
Diós tejsodó szelet

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk a hűtőben. 2 cipót formálunk a tésztából, mindkettőt kinyújtjuk, az egyiket tepsi hátán megsütjük. A másika...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Hamis hájas
Hamis hájas

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, kockákra vágjuk és mindegyik közepére rakunk egy kanál lekvárt. Összehajtjuk, tepsibe tesszük és szép pirosra sütjük. A porcukrot a vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk