20 dkg kakaós keksz
6 dkg vaj
6 evőkanál meggyes gyümölcslé
2 evőkanál porcukor
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg jó minőségű csokoládé
25 dkg meggy (befőtt is jó)
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meggy felét és egy sütőformába, tálba simítjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A csokoládét apróra tördeljük és belekeverjük a meleg pudingba, az egészet ráöntjük a kekszes masszára. A tetejére halmozzuk a maradék meggyet, nem baj ha belesüpped a pudingba, így lesz igazán fincsi. Lehűtjük és tálalhatjuk.
összekeverni 160 fokon 15 perc összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskóta hozzávalóiból 2 db 3 tojásos piskótát sütünk. A középső tésztához a margarint a cukrokkal kikeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőpor...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tortalaphoz egy 22 cm-es, kapcsos forma aljára sütőpapírt szorítottam és ezután a formát kivajaztam (a papírozott alját is). A sütőt előmelegítettem 150 °C-ra. A csokoládét a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral és a margarinnal, vagy zsírral habosra keverem. Kanalanként lassan hozzáadagolom a tejet, a lisztet, a végén a kakaóport és a sütőport. Közepes méretű tep...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű