20x25 cm-es tepsihez
25 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
4 közepes tojás
1 dl tej
1 dl olaj
fél csomag sütőpor (6-8 g)
A túrós töltelékhez:
25 dkg túró
kb. 2 evőkanál búzadara (a túró állagától függően)
1 tojás
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kisebb citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen)
+ gyümölcs ízlés szerint (friss vagy befőtt)
A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe. A barackot (gyümölcsöt) megmossuk, lecsöpögtetjük. (Ha befőttet használunk, lecsöpögtetjük.)
A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olajat, tejet, végül a sütőporos liszttel is simára keverjük. Sütőpapíros vagy enyhén kivajazott tepsibe egyengetjük a masszát, majd a túrógombócokat belepotyogtatjuk a tésztamasszába, ugyanígy a lecsöpögtetett gyümölcsöket is.
Előmelegített, 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 25-30 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, végezzünk tűpróbát!)
Kockákra szeletelve tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk kis porcukorral a látvány kedvéért - nálam ez elmaradt, mert enélkül is finom édes volt a sütemény.
A tésztához a lisztet, a sütőporral, kakaóval, cukorral összeforgatjuk. Ezután a margarinnal, tojássárgájával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. 2 részre osztjuk, és közepes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, kakaóport, sót, sütőport összekeverjük egy tálban, majd belerakjuk a vajat, tojást, porcukrot és tejet, majd összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát dagasztani, félóra kelesztés. A kinyújtott tészta tetejére fél kg túró,egy vaníliás cukor, két tojás,mazsola,cukor és két kanál tejföl keveréke kerül, a tetejét őrölt fahé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz