mézeskalács lapokhoz:
500 g liszt
100 g porcukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
250 g méz
60 g vaj vagy ráma
1 kisebb tojás
a krémhez:
2 dl dara
1 liter tej
2 csomag vaníliás cukor
400 g vaj vagy ráma
400 g porcukor
A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd beletesszük a tojást is. Fakanállal összedolgozzuk. (Ha nagyon száraz, kis vizet adhatunk hozzá. Ha nagyon lágy, kicsi lisztet szórunk még bele.) Egynemű, kicsit lágy tésztát kell kapnunk, amit egy napig folpackkal letakarva hűvös helyen állni hagyunk.
A krémhez a darából a tejjel és vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk, majd lehűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt darás pépet. Alaposan elkeverjük és lehűtjük.
Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. 3 evőkanál rumot, 1 evőkanál cukrot, 1 citrom reszelt héjával és levével összekeverünk, ebbe helyezzük a...
Elkészítési idő: 15 percA hozzávalókat egy keverőtálban összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk egy kanál segítségével, és keksz formákat alkotunk. Előmelegített sütőben 25 perc alatt elk...
Elkészítési idő:Puha vajat a cukorral és tojásokkal kikeverjük. Száraz hozzávalókat másik tálban összekeverjük, majd összekeverjük a két tálat. Sima csöves nyomózsákból kis félgömböket nyomunk, sü...
Elkészítési idő: