menu

Családireceptkönyv.hu

Olasz almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g puha vaj,
250 g liszt,
2 teáskanál sütőpor,
csipet só,
150 g cukor,
2 tojás,
1 citrom reszelt héja,
1 teáskanál vanília kivonat,
75 ml tej,
4 db. alma,
1 evőkanál barna cukor,
1/2 teáskanál fahéj

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.

2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.

3. Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.

4. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat

5. Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.

6. Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.

Melegen és hidegen is finom.

Olasz almás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piskóta túrós baracklevárral
Piskóta túrós baracklevárral

A tojássárgákat az Édesítővel habosra verjük, hozzáadjuk a sütőport, lisztet, túrót, joghurtot majd óvatosan osszedolgozzuk a kemény habbá felvert tojásfehérjékkel. 170 fokon 40 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos fánk (Sóbors)
Citromos fánk (Sóbors)

Tészta: A száraz alapanyagokat (liszt, só, vaníliás cukor, sütőpor) öntsük keverőtálba és a citrom reszelt héjával forgassuk egybe. A cukrot a 3 darab tojássárgájával és az o...

Elkészítési idő: 14+35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládés babapiskótás őzgerinc
Csokoládés babapiskótás őzgerinc

A tejbe beletesszük a fél margarint; a pudingport a cukorral kevés tejben csomómentesre kavarjuk el. Beleöntjük a tejbe a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Karamell szelet (Varga keresztmama)
Karamell szelet (Varga keresztmama)

A tésztához és a krémhez külön edényben elkészítjük a karamellt. A kristálycukrot karamellizáljuk, felengedjük a tejjel és ha a cukor ismét felolvadt benne, akkor levesszük a tűzrő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk