2 bögre teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
1 bögre joghurt
fél bögre kristálycukor
fél bögre olaj
fél csomag sütőpor
csipet só
A lisztet öntsd egy tálba, és keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, valamint a sót. A túrót egy villa segítségével törd össze, majd keverd simára a joghurttal, a tojással és az olajjal. A száraz és nedves összetevőket forgasd össze alaposan. Ha gyümölccsel gazdagítanád a receptet, akkor most szórd bele. Egy kivajazott, liszttel megszórt hosszúkás kuglófformába töltsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd készre. Amikor kihűlt, már szeletelheted is.
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, 2 tepsibe sütőpapírt fektetünk. 2. A liszteket elvegyítjük a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval. 3. A puha vajat/kókuszzsírt robotgéppel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEdénybe tesszük a vizet, vajat, sót, cukrot, és elkezdjük főzni. Ha a vaj felolvadt, lehúzom a tűzről és egyszerre beleöntöm a lisztet és alaposan elkeverem hab verővel. Amikor a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint keverjük el jól cukros tejbe. Keverjünk össze mindent (a habtejszínt nem kell felverni). Öntsük bele egy lapos jénaiba, 3-4 órára hűtőben dermesszük meg.
Elkészítési idő: Kb.15 perc Nehézség: KönnyűA rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Ez kevesebb, mint 5 perc. Mikor elforrt a rizs...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű