Hozzávalók
• 3 evőkanál cukor,
• fél dl víz,
• 1 evőkanál liszt,
• 2-3 kanál tej,
• 3 tojássárgája
Elkészítés
3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőkanál lisztet 2-3 kanál tejjel, 3 tojássárgájával simára keverünk; hozzáadjuk a langyosra hűlt karamelles vizet, és annyi tejet, hogy az egész massza 4 dl legyen. Ízlés szerint cukrozzuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük a krémet, és ha már langyosra hűlt, 10 dkg vajjal simára keverjük.
1. Elektromos habverővel felverjük a tojást a sóval jó habosra, lassan hozzáadagoljuk a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítjuk. 2. Egy mélyebb edénybe szitáljuk a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, beleöntjük a tepsibe beletesszük a szilvát megszórjuk fahéjjal. Kb. 180 fokra előmelegített sütőben tűpóróbáig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zsírt,és jól elmorzsoljuk a liszttel.A vízben elkeverjük a sót és ecetet, majd apránként adagolva a liszthez adagoljuk, jól összegyú...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tészta száraz hozzávalóit dolgozófelületre szórjuk. A puha vajat elmorzsoljuk benne, majd a tojássárgákat is belekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy egy jól nyújtható tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű