Hozzávalók
• 3 evőkanál cukor,
• fél dl víz,
• 1 evőkanál liszt,
• 2-3 kanál tej,
• 3 tojássárgája
Elkészítés
3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőkanál lisztet 2-3 kanál tejjel, 3 tojássárgájával simára keverünk; hozzáadjuk a langyosra hűlt karamelles vizet, és annyi tejet, hogy az egész massza 4 dl legyen. Ízlés szerint cukrozzuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük a krémet, és ha már langyosra hűlt, 10 dkg vajjal simára keverjük.
A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzöm a tejben, a cukorral úgy, hogy a kávét is belefőzöm, majd még langyosan kikeverem a mascarpone krémmel. A tejszínt felverem, és a káv...
Elkészítési idő:A háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük.Beleöntjük egy lábasba a tejet,porcukrot,kakaót és a margarint,majd 6 percig kevergetve főzzük.Levesszük a tűzről megízesítj...
Elkészítési idő: 26 perc + hűtés- A két tojást szét kell választani. A fehérjét kemény habbá kell verni robotgéppel. - A tojássárgáját habosra ki kell keverni a 20 dkg cukorral és a 2dl tejföllel, - Ehhez hozz...
Elkészítési idő: 1