Hozzávalók
• 3 evőkanál cukor,
• fél dl víz,
• 1 evőkanál liszt,
• 2-3 kanál tej,
• 3 tojássárgája
Elkészítés
3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőkanál lisztet 2-3 kanál tejjel, 3 tojássárgájával simára keverünk; hozzáadjuk a langyosra hűlt karamelles vizet, és annyi tejet, hogy az egész massza 4 dl legyen. Ízlés szerint cukrozzuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük a krémet, és ha már langyosra hűlt, 10 dkg vajjal simára keverjük.
A lisztet egy tálba tesszük, és a margarint elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a sütőport, vaníliás cukrot, porcukrot, majd a két egész tojást. A citromlét is hozzáadjuk, de óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy lábasban megolvasztjuk, rádobjuk a kockára vágott almát és a fűszereket, majd ráöntjük a vizet. Lassú tűzön, fedő alatt teljesen puhára pároljuk. A mazsolát egy-két...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemén...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes