4 db tojás
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
csipetnyi só
kb. két maréknyi magozott meggy
A tojássárgájákat a cukor felével és a margarinnal alaposan elkeverjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral és csipetnyi sóval keményre verjük, majd a sütőporral elkevert liszttel együtt a tojássárgájához keverjük. A masszát kivajazott, lisztezett kerek tortaformába öntjük és a tetejét megszórjuk a meggyel. 200 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk – stílszerűen az ötórai tea mellé
A kekszet késes aprítóban morzsásra zúzzuk. Hozzákeverjük a porcukrot, rácsavarjuk a citrom levét (ha szeretnénk, itt adhatunk hozzá kevés kókuszreszeléket is). Végül annyi mascarp...
Elkészítési idő: 10m Nehézség: Könnyű1. lépés Egy lábasban forrald össze a hozzávalókat a zselatin kivételével. 2. lépés Hűtsd le a keveréket, és amikor langyos, keverd benne csomómentesre a zselatinport is. 3...
Elkészítési idő: 45 per Nehézség: Könnyű30 dkg étcsoki, legalább 60%-os, vagy még magasabb kakaótartalmú 12 dkg vaj vagy kókuszzsír 12 dkg mogyoróvaj – amit előállíthatunk házilag is 12 dkg méz 12 dkg zabpehely (a du...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarikákra szeletelem a hozzávalókat, és felváltva, egymás után ráhúzom a saslikra.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű