4 db tojás
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
csipetnyi só
kb. két maréknyi magozott meggy
A tojássárgájákat a cukor felével és a margarinnal alaposan elkeverjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral és csipetnyi sóval keményre verjük, majd a sütőporral elkevert liszttel együtt a tojássárgájához keverjük. A masszát kivajazott, lisztezett kerek tortaformába öntjük és a tetejét megszórjuk a meggyel. 200 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk – stílszerűen az ötórai tea mellé
A tejet, a kávét, a 2 cs. karamell pudingot és a cukrot sűrűre felfőzzük. Mikor még forró, robotgéppel belekeverjük a Rama margarint. Ha kihűlt, ezzel a krémmel összeragasztjuk a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat felolvasztjuk nem muszáj teljesen folyékony legyen. 2. A tejet fellangyosítom, kevés cukrot teszek bele és az élesztöt. 3. A lisztet egy tálba teszem, kis mélyedést csin...
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Nehézség: KönnyűA vajas részhez a vajat a lenmagliszttel összedolgozzuk, majd téglalappá formázzuk és betesszük a fagyasztóba. Ezután a tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba kimérjük és össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot - egyszerre az összetevőket - , majd hideg vízfürdőbe állítva hagyjuk kihűlni. A lisztet, sütőport, szódabikarbóná...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes