30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg puha vaj
gyümölcslé
2 cs vaniliás puding
6 dl tej
15 dkg vaj
50 dkg túró
6 kávéskanál cukor
2 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
8 dl tejszín
2 csomag zselatin
gyümölcs
A darált kekszet a vajjal és a gyümölcslével összegyúrjuk és a tortaforma alját kibéleljük vele.
A túrót áttörjük és összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal, a felvert tejszínt hozzákeverjük. A zselatint 2 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük és lassan hozzákeverjük a túrós masszához, majd a kisebb darabokra vágott gyümölcsöket és rásimítjuk a kekszes alapra. Megfőzzük a vaniliás pudingot és a kihűlt túrós keverékre öntjük, de lehet fordítva is, alulra a puding, felülre a túrós massza. Hűtőbe tesszük, majd feldiszítjük gyümölcsökkel.
z első lépés, hogy tekercses sütőpapirból hajtogatok 8 lapot úgy hogy a 26 cm-s tortasütőmet rá tudjam tenni, majd ceruzával megjelölöm s kinyírom egyszerre a 8 kerek papírt amin a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét! Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben a cukrot is belekavarjuk. Amikor a hab kemény hozzáadjuk a darált diót és vaníliaaromával ízesítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 22 x...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, három részre osztom, majd az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. 2. Mindhárom lapot közepes mér...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz