4 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 10 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor (vagy 1 kk szódapor), 2 ek kakaó, 2,5 dl tej
Hab: 4-8 tojásfehérje, cukor
A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a kakaót és a tejet jól kikeverjük és zsírozott, lisztezett tepsiben előmelegített sütőben sütjük.
Hab: a tojásfehérjéket gőz felett felverjük annyiszor 5 dkg cukorral ahány tojás felhasználtunk. Ha kihűlt a tésztára kenjük. Tetejére csokimáz kerül.
A meggyet ízlés szerinti mennyiségű cukorral felforraljuk. Forrástól számított kb.5 percig lassú tűzön főzzük. A pudingport kevés vízben elkeverjük, hozzáöntjük a meggyhez és b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagozd ki a datolyát, és gyűjtsd egy edénybe, töltsd fel vízzel, hogy ellepje, majd forrald 1 percig, ezután adj hozzá szódabikarbónát és habverővel kevergesd. 15 perc után vedd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVše zpracovat a nechat v chladničce odpočinout cca 2 hodinky. Potom na malinko pomoučeném vále vyválet placku silnou asi 3 mm a pečeme na 160 ° asi 8 minut. Ještě horké obalujeme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összekevertem (a sorrend sem is nagyon számít), kicsit állni hagytam, majd sütőpapíros tepsibe simítottam és 20 perc alatt megsütöttem. A zselatint felolvaszto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű