4 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 10 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor (vagy 1 kk szódapor), 2 ek kakaó, 2,5 dl tej
Hab: 4-8 tojásfehérje, cukor
A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a kakaót és a tejet jól kikeverjük és zsírozott, lisztezett tepsiben előmelegített sütőben sütjük.
Hab: a tojásfehérjéket gőz felett felverjük annyiszor 5 dkg cukorral ahány tojás felhasználtunk. Ha kihűlt a tésztára kenjük. Tetejére csokimáz kerül.
A forró kávéban feloldunk 15 dkg kristálycukrot, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Habot verünk a tejszínbol a porcukorral és a vaníliás cukorral. Összekeverjük a sűrített tejet a hid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba tesszük a vajat, barna cukrot, csokicseppet és a kakaót. Mikor felolvadt és egynemű a massza, félrehúzzuk és beledolgozzuk a tojást, a sóval és szódabikarbónáva...
Elkészítési idő: 18 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, majd egy kivajazott tepsibe vagy piteformába terítjük, letakarjuk, és abban hagyjuk megkelni. Közben a szőlőt megmossuk, félbe vágjuk, kima...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes