• 2 evőkanál eritrit
• 1 evőkanál vörös áfonya
• 1 evőkanál mazsola
• 1 evőkanál aszalt almakarika vagy friss reszelt alma
• 2 dl tej
• 2 dl víz
• fahéj ízlés szerint
A tejet a vízzel felforrósítjuk, majd beletesszük a többi hozzávalót és kb. 5-6 perc alatt puhára főzzük. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető vagy anélkül is.
Egyszerű, egészséges, gyors, tápláló reggeli!
A tojást, cukrot összekavarom, hozzáadom a margarint, a mézet, s ezeket habosra keverjük. A lisztbe belekavarom a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszert, majd apránként hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejbe egy kevés cukrot teszünk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben egy tálba kimérjük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a puha vajat, a tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztben elkeverjük a porcukrot,sütőport,és a csipet sót. Belemorzsoljuk a margarint és a tejföllel és a tojássárgákkal könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tészta 1/3 részét f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket felkarikázzuk. A tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt és a tejet egy nagy keverőtálba öntjük, és habverővel összekeverjük. Hozzákeverjük a vajat, valamint a...
Elkészítési idő: 45 pec Nehézség: Közepes