Piskóta:
6 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
3 dkg liszt
2 dkg darált keksz
1 cs sütőpor
Krém:
6 tojássárgája
20 dkg cukor
1 cs vaníliás puding
5 dl tej
1 Rama
10 dkg csokoládé
A tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd a darált diót, a lisztet, a darált kekszet és a sütőport hozzákeverjük. Úgy sütjük mint a piskótát.
A tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás pudingot a tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a rámát. A krémet kétfelé osztjuk az egyikhez hozzáadjuk a csokit.
Összeállítás: tészta, sárga krém, keksz, barna krém, tetejére: dió vagy darált keksz.
A tésztát a kenyérsütőgéppel állítottam össze. Egyszerűen mindent az üstbe mértem, majd a 20 perces dagasztás programmal bedagasztottam. Kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítás után hűtőbe tettem pár órára, majd apróbb, dagadt cseresznyényi gombócokat formáltam belőle, amit előmelegített, 180C°-os sütőben sütöttem, kb.12-14 percig....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pudingot a szokásos módon megfőzöm. Kalácsdarabokat teszek a jénai aljára, mindegyiket megkenem egy kis lekvárral, erre jön egy sor puding, ismét lekváros kalács, majd puding zár...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűtölteléket készítjük el először: az almát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy magas falú tepsit, vagy tortaformát kenj ki a vajjal és nagyjából 9 perc alatt süsd meg az almas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű