Piskóta:
6 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
3 dkg liszt
2 dkg darált keksz
1 cs sütőpor
Krém:
6 tojássárgája
20 dkg cukor
1 cs vaníliás puding
5 dl tej
1 Rama
10 dkg csokoládé
A tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd a darált diót, a lisztet, a darált kekszet és a sütőport hozzákeverjük. Úgy sütjük mint a piskótát.
A tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás pudingot a tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a rámát. A krémet kétfelé osztjuk az egyikhez hozzáadjuk a csokit.
Összeállítás: tészta, sárga krém, keksz, barna krém, tetejére: dió vagy darált keksz.
1. A lisztet, margarint, porcukrot és darált diót összedolgozzuk. Mandulaformába nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük. 2. A krémhez tejből és liszt...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük, hozzátesszük a zsírt, a tojást, majd a lisztet. (A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, mert függ a krumpli "milyenségétől"...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk. A kré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű