A piskótához
250 g tojásfehérje
180 g kristálycukor
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 db tojássárgája
55 g porcukor
12 g vaníliás cukor - bourbon
55 g búzaliszt (BL55)
A krémhez
500 g tejszínhab
A kenéshez
350 g sárgabarack dzsem
A sütőt előmelegítjük 150 C-ra, és előkészítünk szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
Kétféle masszát készítünk. Az elsőhöz a tojás fehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben a kristálycukrot apránként beleszórjuk.
A másikhoz az egész tojásokat a tojássárgájával együtt, a porcukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadva habosra keverjük. Végül a lisztet is beledolgozzuk.
Sütőpapírból két 25x40 cm-es darabot levágunk, és egy 30x35 cm-es tepsibe egymás mellé fektetjük, a két lap mindkét szélét felhajtjuk. A tojáshabot levágott sarkú nejlonzacskóba tesszük, és mindegyik papírra hosszában 3-3 csíkot halmozunk, úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. Az üres részeket a sárga tésztamasszával töltjük ki. Végül is laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapunk.
A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon (150 C) 20-25 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg kihűl, majd a papírt az aljáról eltávolítjuk. Annak a lapnak, ami alul lesz, a tetejét baracklekvárral megkenjük, amelyik felül lesz, annak az alját kell megkenni lekvárral.
Végül a tejszínt kemény habbá verjük. A tölteléket az egyik csíkos tésztalapra kenjük, majd a másikkal befedjük. Porcukorral meghintjük.
A tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot. Ezután morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A margarint olvasszuk fel, majd amikor már csak éppen la...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, a tojásokat és a sót egy nagyobb edénybe tesszük, majd lassan és kisebb adagokban hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan keverjük, habverővel, vagy mixerrel. Ezután j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos ,cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal és többi hozzávalóval összedolgozzuk. Sima felületű,jól kezelhető tésztát kell kapnunk. kelesztjük a duplájára m...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral béle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű