A piskótához
250 g tojásfehérje
180 g kristálycukor
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 db tojássárgája
55 g porcukor
12 g vaníliás cukor - bourbon
55 g búzaliszt (BL55)
A krémhez
500 g tejszínhab
A kenéshez
350 g sárgabarack dzsem
A sütőt előmelegítjük 150 C-ra, és előkészítünk szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
Kétféle masszát készítünk. Az elsőhöz a tojás fehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben a kristálycukrot apránként beleszórjuk.
A másikhoz az egész tojásokat a tojássárgájával együtt, a porcukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadva habosra keverjük. Végül a lisztet is beledolgozzuk.
Sütőpapírból két 25x40 cm-es darabot levágunk, és egy 30x35 cm-es tepsibe egymás mellé fektetjük, a két lap mindkét szélét felhajtjuk. A tojáshabot levágott sarkú nejlonzacskóba tesszük, és mindegyik papírra hosszában 3-3 csíkot halmozunk, úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. Az üres részeket a sárga tésztamasszával töltjük ki. Végül is laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapunk.
A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon (150 C) 20-25 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg kihűl, majd a papírt az aljáról eltávolítjuk. Annak a lapnak, ami alul lesz, a tetejét baracklekvárral megkenjük, amelyik felül lesz, annak az alját kell megkenni lekvárral.
Végül a tejszínt kemény habbá verjük. A tölteléket az egyik csíkos tésztalapra kenjük, majd a másikkal befedjük. Porcukorral meghintjük.
A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha nagyon összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítőszerrel fehéredésig keverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a natúr görög joghurtot és a reszelt almát, majd azokkal is elkeverjük. Végül beleforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kefirt.. Ezután a sütőporral elkevert lisztet, majd alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,tetejét meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű