Családireceptkönyv.hu

Kardinális


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához
250 g tojásfehérje
180 g kristálycukor
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 db tojássárgája
55 g porcukor
12 g vaníliás cukor - bourbon
55 g búzaliszt (BL55)
A krémhez
500 g tejszínhab
A kenéshez
350 g sárgabarack dzsem

Elkészítés:




A sütőt előmelegítjük 150 C-ra, és előkészítünk szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.

Kétféle masszát készítünk. Az elsőhöz a tojás fehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben a kristálycukrot apránként beleszórjuk.

A másikhoz az egész tojásokat a tojássárgájával együtt, a porcukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadva habosra keverjük. Végül a lisztet is beledolgozzuk.

Sütőpapírból két 25x40 cm-es darabot levágunk, és egy 30x35 cm-es tepsibe egymás mellé fektetjük, a két lap mindkét szélét felhajtjuk. A tojáshabot levágott sarkú nejlonzacskóba tesszük, és mindegyik papírra hosszában 3-3 csíkot halmozunk, úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. Az üres részeket a sárga tésztamasszával töltjük ki. Végül is laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapunk.

A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon (150 C) 20-25 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg kihűl, majd a papírt az aljáról eltávolítjuk. Annak a lapnak, ami alul lesz, a tetejét baracklekvárral megkenjük, amelyik felül lesz, annak az alját kell megkenni lekvárral.

Végül a tejszínt kemény habbá verjük. A tölteléket az egyik csíkos tésztalapra kenjük, majd a másikkal befedjük. Porcukorral meghintjük.

Kardinális

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis ischler osztrák
Csokis ischler osztrák

A hozzávalókat összegyúrjuk, és a hűtőben egy órát pihentetjük. Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kerek kinyomóval köröket szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsin 180 foko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
100 éves bejgli,és zserbó recept
100 éves bejgli,és zserbó recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kókuszcsók
Kókuszcsók

Elkezdjük felverni a tojáshabot, fokozatosan apránként hozzáadjuk a cukrot, sót, citromlevet. Végén kerül bele a mandula és a kókusz. Kis halmokat teszünk a tepsire és 170 fokon m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézes mogyorós nugát
Mézes mogyorós nugát

Egy kisebb vekniformát ostyalapokkal kibélelünk. A mogyorót és a mandulát szétterítjük a tepsiben, és 160 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Akkor jó, ha szép fényes és illatos. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk