Az alma kb 1 kg-nyi hámozott, felszeletelt alma. A piskóta pedig egy sima 6 tojásos kakaós piskóta.
A 6 tojásos piskótához:
Hozzávalók:
6 tojás,
6 evk.cukor,
6 evk.liszt,
1/2 cs.sütőpor
A tojások sárgáit a kristálycukorral habosra keverjük.A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. Összekeverjük, vajazott, lisztezett formában sütjük.
Kakaósnak nem 6 kanál lisztet adunk hozzá, hanem 4 evk.lisztet és 2 evk.kakaóport.
Egy tepsibe fóliát teszek, bevajazom és cukorral beszórom...
Egyenletesen elterítem rajta az almát és cukrot+fahéjat szórok rá, majd a piskótát kikeverem és ráöntöm az almára...
Tört dióval megszórom és készre sütöm.
Egy tálcára natúr kakaót szitálok, egy kis fahéjjal átszitálom, majd a sütit ráborítom és amíg még meleg, addig a fóliát lehúzom róla.
Amikor kicsit kihűlt, kockára vágom és egy pici porcukorral megszórva díszítem.
Az alapanyagokat jól összekevered és kikent-kilisztezett jénaiba öntöd. Bedobod a mikróba és a legmagasabb fokozaton 6 percig sütöd.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Hagyjuk fél órát kelni, majd deszkára téve, kör alakúra kinyújtjuk. 16 darabra vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk. 2. A fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével beleforgatjuk a tojások sárgáját, és óvatosan beledolgozzuk a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz