60deka liszt
10deka cukor
2,5deci langyos tej
3tojás sárgája
5deka élesztő
csipet só
10deka olvasztott margarin
Az élesztőt kis kanál cukorral langyos tejjel felfuttatom.A tojást a cukorral kikeverem,a margarint felolvasztom.Ha az élesztő felfutott a többi anyaggal együtt a liszthez adjuk és megdagasszuk ,kétszeresére megkelesztjük.Kelesztés után vékonyra kinyújtom és kiszaggatom .Forró olajba kisütöm.Egy vaníliás pudingot .,fél liter tejjel 1kanál cukorral megfőzöm.A fánkokat megtöltöm vele .én vékony csővel nyomtam a tésztába.Csokoládéba belemártottam
A töltelékhez a túrót, a tejfölt és a pudingport összekeverjük, ízlés szerint cukrozzuk. A tésztát kiterítjük, és 10 egyforma téglalapra vágjuk. Képzeletben mindet elfelezzük, az...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézA lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg sütőmargarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már morzsalékos, keverjük hozzá a porcu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy kisebb tepsi / 16 x 22 cm /, aljára sütőpapírt helyezünk. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliás pudingport 4 dl tejjel,3 ek. cukorral felfőzzük és hűlni hagyjuk. Az epres pudingport 4 dl tejjel, 3 ek. cukorral felfőzzük és hagyjuk kihűlni. 5 tojássárgát 25 dkg cuko...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű