Családireceptkönyv.hu

Csokimáz tojásfehérjével Forrás: http://webcukraszd


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6-7 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
1 tojásfehérje


Elkészítés:


A margarint felolvasztom, meglangyosítom. Vigyázzunk, hogy ne legyen forró! Beleteszem a cukrot, kakaót és jól összekeverem. Langyos legyen. Belekeverem a tojásfehérjét, és mehet a süteményre. Nagy tepsis adag.

A tojásfehérjével már nem teszem vissza a tűzre. Ha a porcukor darabos, akkor érdemes átszitálni. Biztos, hogy nem ragad a máz. Egyszerű az elkészítése.

Mészáros Zoltánné receptje.

Kép forrása: Bidista



Trükkök, tippek, praktikák:


Kategória: Mázak, bevonatok
Címkék: kakaós


Forrás: http://webcukraszda.hu/csokimaz/

Csokimáz tojásfehérjével  Forrás: http://webcukraszd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bejgli (Andi konyhája)
Bejgli (Andi konyhája)

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Grízes bögrés almás sütemény
Grízes bögrés almás sütemény

A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Jugoszláv krémes
Avatar Sacko Kedvelnék
Jugoszláv krémes

A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. K...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szlovák ünnepi sütemény
Szlovák ünnepi sütemény

1. A tésztához a tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, 1 kiskanál porcukrot szórunk bele, és 10 percre meleg helyre félretesszük (azaz felfuttatjuk az élesztőt). 2. A...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk