6-7 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
1 tojásfehérje
A margarint felolvasztom, meglangyosítom. Vigyázzunk, hogy ne legyen forró! Beleteszem a cukrot, kakaót és jól összekeverem. Langyos legyen. Belekeverem a tojásfehérjét, és mehet a süteményre. Nagy tepsis adag.
A tojásfehérjével már nem teszem vissza a tűzre. Ha a porcukor darabos, akkor érdemes átszitálni. Biztos, hogy nem ragad a máz. Egyszerű az elkészítése.
Mészáros Zoltánné receptje.
Kép forrása: Bidista
Kategória: Mázak, bevonatok
Címkék: kakaós
Forrás: http://webcukraszda.hu/csokimaz/
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá vertem. A sárgájákat fehéredésig kevertem a cukorral és édesítővel, majd a sajtreszelőn lereszelt margarint is hozzákevertem. A sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat, a cukor kivételével, egy tálba összekeverjük. A tojásokat a cukorral gépi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott és kihűtött vajat, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Tápiószentmárton gyöngyre vizet öntünk, úgy hogy ellepje két ujjnyival magasabban. Kb 15-20 percig áztatjuk. Utána leszűrjük. A kókusztejet a xilittel és fűszerekkel felforralju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált lisztet, a porcukrot és a citromhéjat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg, kockára vágott vajat és a tojás sárgáját. A hozzávalókat eldolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű