1 kg túró
15 dkg lágy margarin
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
4 egész tojás
csipet só
1 citrom reszelt héja
2 csomag vanillin cukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy fél csomag sütőpor)
Tetejére: 1 kis pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 egész tojás, 1 csomag vanillin cukor
A hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük. A tetejére valókat kikeverjük, ráöntjük az a "tésztára", elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, amíg a teteje szép világosbarnás nem lesz. (kb. 40 perc)
Őszibarack konzervből barackszeleteket vágunk és a "tészta" meg a tetejére valók közé tesszük őket!
Nagy piros tepsiben sütjük!
Elkészítés: 10 perc. Egy nagyobb tálba teszünk, 1 dl vizet, 3 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál cukrot, 1 Rama margarint elkockázva, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 evőkanál zselatint. A...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba öntjük, elkeverjük benne a szódabikarbónát, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, és sűrű galuskatésztává keverjük. Fél órát pihentetjük, majd két k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a szőlőpürét készítem el. A szőlőt leszemezem, megmosom, majd leturmixolom és átpasszírozom. A lét a cukorral és a fahéjrúddal felteszem főni, és egy negyed órát rotyogtato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keksz és a porcukor mennyisége kb., nyilván az alma minőségétől, levesességétől függ, hogy mennyi kell belőlük, hogy összeálljon. A fűszerek most kivételesen érzéssel mentek, ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű