1 kg túró
15 dkg lágy margarin
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
4 egész tojás
csipet só
1 citrom reszelt héja
2 csomag vanillin cukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy fél csomag sütőpor)
Tetejére: 1 kis pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 egész tojás, 1 csomag vanillin cukor
A hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük. A tetejére valókat kikeverjük, ráöntjük az a "tésztára", elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, amíg a teteje szép világosbarnás nem lesz. (kb. 40 perc)
Őszibarack konzervből barackszeleteket vágunk és a "tészta" meg a tetejére valók közé tesszük őket!
Nagy piros tepsiben sütjük!
A pudingporból a szokásos módon, két evőkanál cukorral, a tejjel sűrű pudingot készítek.Összekeverem a már főtt rizzsel, beleteszem a két tojássárgáját, a maradék cukrot és a barac...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótákat tejbe áztatjuk, és egy tortaforma rakjuk.Lereszeljük a citrom héját, kifacsarjuk a levét,és hozzáadjuk az áttört túrót. Hozzákeverjük a cukrot, a joghurtokat, 2 va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt a 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük. A 30 dkg liszthez, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet. Alaposan összedolgozzuk, ha már hóly...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és lereszelj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű