22 dkg vaj
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom frissen facsart leve
25 dkg liszt
1/2 tk só
áfonyalekvár
A vajat a cukorral robotgépen habosra keverjük. Hozzáadjuk a (megmosott!) citrom reszelt héját, majd a citrom felének levét, a lisztet, a sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük, megformázzuk és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Ha igazán extra kényeztetésre vágytok, akkor kapjatok elő egy üveg áfonyalekvárt és tapasszatok össze vele 2 kekszet.
A vizet elkeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk az élesztőt, a kardamomot, a cukrot és a tojást. Az egészet hozzáadjuk a liszthez, majd elkezdjük dagasztani. Közben hozzáadjuk a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a krémet. 3 dl tejben 1 vanília, vagy puncspudingot felfőzünk és kihűtjük. 12 dkg margarint 13 dkg cukorral kikeverünk, majd ha az előbbi kihűlt összekeverjük. Szétnyit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk. A zsömléket apró kockákra vágjuk, a fölforrósított tejjel meglocsoljuk. A tejfölhöz hozzáadjuk a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a citromleve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű