22 dkg vaj
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom frissen facsart leve
25 dkg liszt
1/2 tk só
áfonyalekvár
A vajat a cukorral robotgépen habosra keverjük. Hozzáadjuk a (megmosott!) citrom reszelt héját, majd a citrom felének levét, a lisztet, a sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük, megformázzuk és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Ha igazán extra kényeztetésre vágytok, akkor kapjatok elő egy üveg áfonyalekvárt és tapasszatok össze vele 2 kekszet.
Az olvasztott vajat a cukorral habosra keverem majd hozzáadom egyenként a tojásokat. Tovább keverem. Ezt követően belerakom a süőporral elkevert lisztet a reszelt citromhéjat és an...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A porcukrot kikeverjük a tojás fehérjével és a vaníliás cukorral. Ha már sűrű, beleöntjük a citrom levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőt előmelegítjük (légkeverés, 180 fok). 2 almát lereszelünk, rányomjuk a fél citrom levét, megszórjuk 1 ek. kókuszvirág cukorral, az őrölt fahéjjal, az őrölt gyömbérrel, a szá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókból piskótát sütünk, feltekerve hagyjuk kihűlni a tésztát. A túrót a margarinnal csomómentesre kikeverjük hozzáadjuk a cukrot, narancslevet és reszelt narancshéjat. Rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű