menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos vajas keksz áfonyalekvárral


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



22 dkg vaj
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom frissen facsart leve
25 dkg liszt
1/2 tk só
áfonyalekvár

Elkészítés:


A vajat a cukorral robotgépen habosra keverjük. Hozzáadjuk a (megmosott!) citrom reszelt héját, majd a citrom felének levét, a lisztet, a sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük, megformázzuk és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Ha igazán extra kényeztetésre vágytok, akkor kapjatok elő egy üveg áfonyalekvárt és tapasszatok össze vele 2 kekszet.

Citromos vajas keksz áfonyalekvárral

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Rózsa formájú briós
Rózsa formájú briós

A vizet elkeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk az élesztőt, a kardamomot, a cukrot és a tojást. Az egészet hozzáadjuk a liszthez, majd elkezdjük dagasztani. Közben hozzáadjuk a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
 Méhkas
Méhkas

Elkészítjük a krémet. 3 dl tejben 1 vanília, vagy puncspudingot felfőzünk és kihűtjük. 12 dkg margarint 13 dkg cukorral kikeverünk, majd ha az előbbi kihűlt összekeverjük. Szétnyit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Cseresznye felfújt
Cseresznye felfújt

A tejet felforraljuk. A zsömléket apró kockákra vágjuk, a fölforrósított tejjel meglocsoljuk. A tejfölhöz hozzáadjuk a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a citromleve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kalács (hokkaido)
Kalács (hokkaido)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk