22 dkg vaj
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom frissen facsart leve
25 dkg liszt
1/2 tk só
áfonyalekvár
A vajat a cukorral robotgépen habosra keverjük. Hozzáadjuk a (megmosott!) citrom reszelt héját, majd a citrom felének levét, a lisztet, a sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük, megformázzuk és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Ha igazán extra kényeztetésre vágytok, akkor kapjatok elő egy üveg áfonyalekvárt és tapasszatok össze vele 2 kekszet.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, a lisztet pedig keverjük össze a sütőporral. A kefírt és az olajat keverjük el a tojásos cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet is. Öntsük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűízlés szerint lekvár A hozzávalókból tésztát készítünk, A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kinyújtjuk (3-4 mm), szaggatjuk, papírral bélelt tepsie helyezzük és megsüt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsd el a süteményt az alaprecept alapján. Készítsd el a citromkrémet: Egy edényben keverj össze 100 g porcukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot, 20 g (2 csapott evőkanál) kukoric...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFőzz egy jó sűrű tejbegrízt. Még melegen szórd vaníliás cukorral, kristálycukorral ízlés szerint és reszelt citromhéjjal. Hagyd teljesen kihűlni, keverd hozzá a túrót. Formál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű