Habos almás-mákos lepény.....Hozzávalók...30 dkg liszt,15 dkg vaj,12 dkg cukor,4 db tojássárgája,1-2 ek tejföl vagy pici tej,csipet só,fél tasak sütőpor,...Töltelék,,,1 kg alma.15-21 dkg darált mák,cukor,vaníliás cukor,4 tojás keményre vert habja,,
: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hideg helyre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral, a darált mákkal És lazán a felvert tojás habbal összekeverjük.A tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe tesszük.Egy darabot félre teszünk belőle a rácsoknak, A tésztára kenjük a tölteléket, ,és a ki maradt tésztából rácsokat teszünk rá. majd lassú tűznél, amíg megpirul a a sütemény teteje.
Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk. Csak éppen addig gyúrjuk, míg összeáll! 2. Nyújtsuk egyenletes vastagságú lappá a linzertésztát, majd fektessük egy 20x30 cm-es sütőf...
Elkészítési idő: 100 perc + 1óra Nehézség: KözepesElkészítés A tejből mérjünk ki 100 ml mennyiséget, 1 ek. cukrot, és futtassuk fel az élesztőt. Majd a többi hozzávalóval gyúrjunk lágy tésztát. Ez annyira lágy, hogy nem is igénye...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet összetörjük és a lap többi hozzávalójával együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Mikor elkészült lekapcsolható oldalú sütőformába helyezzük. A túrót é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű