Habos almás-mákos lepény.....Hozzávalók...30 dkg liszt,15 dkg vaj,12 dkg cukor,4 db tojássárgája,1-2 ek tejföl vagy pici tej,csipet só,fél tasak sütőpor,...Töltelék,,,1 kg alma.15-21 dkg darált mák,cukor,vaníliás cukor,4 tojás keményre vert habja,,
: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hideg helyre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral, a darált mákkal És lazán a felvert tojás habbal összekeverjük.A tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe tesszük.Egy darabot félre teszünk belőle a rácsoknak, A tésztára kenjük a tölteléket, ,és a ki maradt tésztából rácsokat teszünk rá. majd lassú tűznél, amíg megpirul a a sütemény teteje.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízbe beletesszük a vajat, sót, cukrot, kevergetve felforraljuk, míg a vaj elolvad. Hozzáadjuk a lisztet, közepes lángon kevergetjük, míg el nem válik az edény oldalától, aljátó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük (a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapjunk), majd szilikonos sütőpapírra kanalazva alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük (akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a vizet,a darált diót és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű