Rizsliszt: 150g
Darált mák:150g
Sütőpor : 1cs
Tojás :5db
Vaj: 150g
Porcukor:250g
Kókusztej :2dl
Citrom : 1db
Megylekvár: 300g
Tészta készítése
•150 g laktózmentes margarint habosra keverünk 150 g porcukorral
•ebbe a vajas masszába egyenként beledolgozzuk az 5 tojás sárgáját
•150 g rizslisztet elkeverünk 150 g mákkal és 1 csomag sütőporral
•a vajas masszába több részletben belekeverjük a lisztkeveréket és a kókusztejet, végül beleforgatjuk 1 citrom reszelt héját
•a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (20×32 cm) öntjük
•sütés 180 fokon tűpróbáig kb. 25 perc
•amíg sül a tészta, elkészítjük a habot: 5 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Ez után 2 részletben hozzáverjünk a maradék 100 g porcukrot és a citrom levét. Összeállítás:
•amikor megsült a tészta, kivesszük a sütőből és még melegen megkenjük pikáns lekvárral (házi meggylekvárt használtam)
rcukrot és a citrom levét
•a lekváros tészta tetejére kenjük a citromos fehérjehabot
•visszatesszük a sütőbe, 5-6 percig 180 fokon tovább sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt és további 15-20 percig szárítjuk a habot
kikapcsoljuk a sütőt és további 15-20 percig szárítjuk a habot
Megjegyzés
•fogyokurásnak éppen nem mondható, de nagyon finom sütemény
•ötletadó recept a Vidék íze 2008 márciusi számából való: Marcsi mákos süteménye, már többször megsütöttem, így rizsliszttel készítve is kitűnő
•kókusztej házilag is készíthető kókuszreszelékből vagy friss kókuszdióból
Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 db sárga, 1 db kakaós piskótát sütünk. Az egész tojásokat a cukorral kb 7 percig habosra keverjük, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 db tojás fehérjét 10 evőkanál cukorral felverjük kemény habbá, belekeverünk 5 evőkanál lisztet és 15 dkg kókuszreszeléket. A tepsibe belerakjuk az ostyaszeleteket és ezt a kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabverővel keverje habosra a joghurtot. Adja hozzá a citrom levét és lereszelt héját. A zselatint 1 evőkanál forró vízben oldja fel, majd a keverje a joghurtba. Végül adja hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttattam a 200 ml folyadékban kevés cukorral. Addig a száraz hozzávalókat összekevertem. Beleöntöttem az élesztőt majd a robotgéppel dagasztani kezdtem. Fokozatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű