menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos-meggyes-habos sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Rizsliszt: 150g
Darált mák:150g
Sütőpor : 1cs
Tojás :5db
Vaj: 150g
Porcukor:250g
Kókusztej :2dl
Citrom : 1db
Megylekvár: 300g

Elkészítés:


Tészta készítése
•150 g laktózmentes margarint habosra keverünk 150 g porcukorral
•ebbe a vajas masszába egyenként beledolgozzuk az 5 tojás sárgáját
•150 g rizslisztet elkeverünk 150 g mákkal és 1 csomag sütőporral
•a vajas masszába több részletben belekeverjük a lisztkeveréket és a kókusztejet, végül beleforgatjuk 1 citrom reszelt héját
•a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (20×32 cm) öntjük
•sütés 180 fokon tűpróbáig kb. 25 perc
•amíg sül a tészta, elkészítjük a habot: 5 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Ez után 2 részletben hozzáverjünk a maradék 100 g porcukrot és a citrom levét. Összeállítás:
•amikor megsült a tészta, kivesszük a sütőből és még melegen megkenjük pikáns lekvárral (házi meggylekvárt használtam)
rcukrot és a citrom levét
•a lekváros tészta tetejére kenjük a citromos fehérjehabot
•visszatesszük a sütőbe, 5-6 percig 180 fokon tovább sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt és további 15-20 percig szárítjuk a habot

Trükkök, tippek, praktikák:


kikapcsoljuk a sütőt és további 15-20 percig szárítjuk a habot

Megjegyzés
•fogyokurásnak éppen nem mondható, de nagyon finom sütemény
•ötletadó recept a Vidék íze 2008 márciusi számából való: Marcsi mákos süteménye, már többször megsütöttem, így rizsliszttel készítve is kitűnő
•kókusztej házilag is készíthető kókuszreszelékből vagy friss kókuszdióból

 Mákos-meggyes-habos sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Turbó csokis kifli
Turbó csokis kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Titty
Meggyes-túrós lepény
Meggyes-túrós lepény

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet kimagozzuk, meglocsoljuk rummal és rászórjuk a 2 ek porcukrot, majd állni hagyjuk. A lisztet, a túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Berlini fánk
Berlini fánk

A tejet meglangyosítjuk, megfelezzük, az egyik felébe morzsoljuk a friss élesztőt és 1 teáskanál cukorral elkeverjük, langyos helyen felfuttatjuk. Közben a szobahőmérsékletű liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejberizs
Tejberizs

A rizst a vízzelfeltesszük főni. Ha a víz elpárolog, hozzáöntjük a tejet, ízlés szerint édesítőt és vaníliát adunk hozzá, valamint a citrom levét és héját. Amikor a rizs puhulni k...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk