A piskótához
6 db tojás
12 dkg finomliszt (kilófaló, piskótához való)
12 dkg xilit
1 tk sütőpor
20 dkg áfonyadzsem (ízlés szerint)
A töltelékhez
10 dkg xilit
50 dkg tehéntúró
10 g zselatin
4 dl habtejszín
15 g áfonya (aszalt)
1 dl gyümölcslé (áfonyalé, vagy 1 dl víz és 2 ek áfonyadzsem)
1 teáskanál vanília aroma
Először megsütjük a piskótát. Az egész tojásokat habosra verjük a xilittel, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és készre sütjük.Tűpróba!
Mikor megsült, egy kicsit nyirkos konyharuhában felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát áfonyalekvárral megkenjük, feltekerjük és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk.
A zselatint elkészítjük az áfonyalével és hagyjuk hűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A túrót összekeverjük a xilittel, a vanília aromával, a kihűlt zselatinnal, és óvatosan a tejszínt, és a gyümölcsöt is beleforgatjuk.
Egy kb.1,5l -es tálat folpackkal kibélelünk, ebbe szorosan egymás mellé helyezzük a tekercseket, majd ebbe töltjük a krémet, és a tetejét is beborítjuk piskótákkal.
Hűtőbe tesszük minimum 6-8 órát, míg a zselatinos krém megköt. Ekkor óvatosan kiborítjuk a formából, és díszíthetjük, de így is nagyon mutatós tortánk lesz.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 33x33x3 cm
Tedd a lisztet egy nagyobb tálba, add hozzá a felkockázott vajat, és kezdd el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát és a kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy nagyobb tepsi méretére (lehet gáztepsi kb 31*31 cm) , a tepsi aljába sütőpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű