Családireceptkönyv.hu

Áfonyás charlotte


Írta:

Elk. idő: kb 1 óra
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához
6 db tojás
12 dkg finomliszt (kilófaló, piskótához való)
12 dkg xilit
1 tk sütőpor
20 dkg áfonyadzsem (ízlés szerint)
A töltelékhez
10 dkg xilit
50 dkg tehéntúró
10 g zselatin
4 dl habtejszín
15 g áfonya (aszalt)
1 dl gyümölcslé (áfonyalé, vagy 1 dl víz és 2 ek áfonyadzsem)
1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:




Először megsütjük a piskótát. Az egész tojásokat habosra verjük a xilittel, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és készre sütjük.Tűpróba!
Mikor megsült, egy kicsit nyirkos konyharuhában felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát áfonyalekvárral megkenjük, feltekerjük és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk.
A zselatint elkészítjük az áfonyalével és hagyjuk hűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A túrót összekeverjük a xilittel, a vanília aromával, a kihűlt zselatinnal, és óvatosan a tejszínt, és a gyümölcsöt is beleforgatjuk.
Egy kb.1,5l -es tálat folpackkal kibélelünk, ebbe szorosan egymás mellé helyezzük a tekercseket, majd ebbe töltjük a krémet, és a tetejét is beborítjuk piskótákkal.
Hűtőbe tesszük minimum 6-8 órát, míg a zselatinos krém megköt. Ekkor óvatosan kiborítjuk a formából, és díszíthetjük, de így is nagyon mutatós tortánk lesz.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 33x33x3 cm

Áfonyás charlotte

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Omlós citromos keksz
Omlós citromos keksz

A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-mákos-meggyes süti by Katalin Mészáros
Almás-mákos-meggyes süti by Katalin Mészáros

A tojásfehérjén kívül mindent egy tálban összekevertem a fehérjét tálban habba vertem majd óvatosan beleforgattam.Sütőpapírral belelt tepsiben 180 C 50 percet sütöttem.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nagyi almás pitéje
Nagyi almás pitéje

A Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom, én úgy szoktam, hogy az egyik cipót nagyobbra hagyom kicsivel (ez lesz a süti alja),...

Elkészítési idő: 1 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes habos
Meggyes habos

Ha a meggylét pótolni kell 1 literre akkor csak 10 evőkanál cukrot teszünk bele. 1 kg gyümölccsel feltesszük főni. Kevés fahéjjal ízesítjük. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk