Piskóta
220 g finomliszt
100 g cukor (vagy ugyanennyi nádcukor)
30 g vaníliás cukor
1 csomag sütőpor (12 g)
3 db tojás
0.5 dl napraforgó olaj
1 dl tej
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna (elhagyható)
Puding
3 tasak vaníliás pudingpor
1.3 l tej
10 ek cukor
Gyümölcsréteg
350 g erdei gyümölcs mix
1 tasak gyümölcskocsonya por
3 dl víz
Piskóta
A piskóta hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
Sütőpapírral bélelt, magasabb falú tepsibe öntjük a masszát.
Középső polcon, alsó-felső sütéssel 20 percig sütjük.
Amikor a teteje aranybarna, akkor kivesszük és hűlni hagyjuk.
Puding
Egy liter tejet felforralunk. Addig 3 dl tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport, és hozzáadjuk a cukrot.
A felforralt tejet a tűzről lehúzzuk, és hozzáöntjük a pudingos keveréket.
Folyamatos keverés mellett, a tűzre visszatéve, egy percig forraljuk, amíg sűrűsödni nem kezd.
Ráöntjük a piskóta tetejére a pudingot.
Gyümölcsréteg
Az erdei gyümölcsöket megpucoljuk, vagy ha fagyasztott, kiolvasztjuk.
A puding tetejére szórjuk, amikor az már egy kicsit hűlt.
A gyümölcskocsonyát a tasakon leírtak szerint elkészítjük, és a süteményre öntjük, belülről kifelé haladva.
Egy órát pihentetjük szobahőmérsékleten, majd hűtőbe tesszük legalább három órára.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x5 cm
-A lisztet, porcukrot átszitáljuk, hozzáadjuk a vaníliákat, majd belemorzsoljuk a margarint. -A tejföllel és a tojássárgákkal összegyúrjuk a tésztát és kb. fél órára hűtőszekrényb...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: Könnyűa tésztához valókat össze gyurjuk ---3 részre osztjuk és a tepsi hátán egyenként megsütjük amelyik rosszabbul sikerült egy tálba összemorzsoljuk és beáztatjuk a tej+ rum keverék...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézElőször a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy, hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cuko...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA tésztához különválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor jó, ha kifehéredik és a térfogata sokszoros...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű