Piskóta
220 g finomliszt
100 g cukor (vagy ugyanennyi nádcukor)
30 g vaníliás cukor
1 csomag sütőpor (12 g)
3 db tojás
0.5 dl napraforgó olaj
1 dl tej
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna (elhagyható)
Puding
3 tasak vaníliás pudingpor
1.3 l tej
10 ek cukor
Gyümölcsréteg
350 g erdei gyümölcs mix
1 tasak gyümölcskocsonya por
3 dl víz
Piskóta
A piskóta hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
Sütőpapírral bélelt, magasabb falú tepsibe öntjük a masszát.
Középső polcon, alsó-felső sütéssel 20 percig sütjük.
Amikor a teteje aranybarna, akkor kivesszük és hűlni hagyjuk.
Puding
Egy liter tejet felforralunk. Addig 3 dl tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport, és hozzáadjuk a cukrot.
A felforralt tejet a tűzről lehúzzuk, és hozzáöntjük a pudingos keveréket.
Folyamatos keverés mellett, a tűzre visszatéve, egy percig forraljuk, amíg sűrűsödni nem kezd.
Ráöntjük a piskóta tetejére a pudingot.
Gyümölcsréteg
Az erdei gyümölcsöket megpucoljuk, vagy ha fagyasztott, kiolvasztjuk.
A puding tetejére szórjuk, amikor az már egy kicsit hűlt.
A gyümölcskocsonyát a tasakon leírtak szerint elkészítjük, és a süteményre öntjük, belülről kifelé haladva.
Egy órát pihentetjük szobahőmérsékleten, majd hűtőbe tesszük legalább három órára.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x5 cm
Melegítsük elő a sütőt 220°-ra A tojásokat törjük fel egy tálba, adjuk hozzá a cukrot és fehéredésig kavarjuk. Adjuk hozzá a lisztet, Maizenát és a sütőport. A tészta ne legyen cs...
Elkészítési idő:A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...
Elkészítési idő:A megadott mennyiségeket összekeverjük – a sütőport először keverjük a liszthez, ne közvetlenül érintkezzen a tejjel. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe fektetjük, 175 fokon 45-50 p...
Elkészítési idő: 15 perc