25+10 dkg liszt, 1 kis pohár tejföl, kevés só, 1 tojás, 10 dkg Rama.
Igen!
25 dkg lisztet a tojással, a tejföllel, és kb 1 mk sóval jól összedolgozom, és kb 20 percre a hűtőbe teszem.
Közben a puha margarint elkeverem 10 dkg liszttel.
A tésztát pihentetés után kb egy nagy tálca méretűre nyújtom és megkenem a margarinos liszttel, majd feltekerem mint egy piskóta tekercset. A tekercset 4 részre vágom (így 4 csík rétesem lesz)
A tészta negyedeket egyesével téglalap alakúra nyújtom, és ízlés szerinti töltelékkel töltöm. Én túróst és almás-dióst készítettem. A tölteléket a tészta közepére rakom, és minkét oldalról felhajtom a szélét úgy, hogy a tészta rétegek fedjék egymást. Olajjal kikent tepsibe egymás mellé rakom a rudakat, tojással megkenem, és kb 40 percig 200 fokon sütöm.
Először készítettem, és mennyei lett! Ajánlom mindenkinek, akinek a papírvékony réteslapok elvették a kedvét a rétes készítéstől."
A sütőt előmelegítjük 170 Cº-ra. A margarint a cukorral elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport. A massza felét sütőpapírral bélelt nagy mé...
Elkészítési idő:Tésztát gyúrunk, három lapot nyújtunk belőle. Megkenjük lekvárral, és mákos krémmel töltjük. Megsütjük, majd a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál étolajjal. Kenőtoll...
Elkészítési idő:A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre. A tészta hozzávalót összekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. A tetejét alaposan megszórju...
Elkészítési idő: