25+10 dkg liszt, 1 kis pohár tejföl, kevés só, 1 tojás, 10 dkg Rama.
Igen!
25 dkg lisztet a tojással, a tejföllel, és kb 1 mk sóval jól összedolgozom, és kb 20 percre a hűtőbe teszem.
Közben a puha margarint elkeverem 10 dkg liszttel.
A tésztát pihentetés után kb egy nagy tálca méretűre nyújtom és megkenem a margarinos liszttel, majd feltekerem mint egy piskóta tekercset. A tekercset 4 részre vágom (így 4 csík rétesem lesz)
A tészta negyedeket egyesével téglalap alakúra nyújtom, és ízlés szerinti töltelékkel töltöm. Én túróst és almás-dióst készítettem. A tölteléket a tészta közepére rakom, és minkét oldalról felhajtom a szélét úgy, hogy a tészta rétegek fedjék egymást. Olajjal kikent tepsibe egymás mellé rakom a rudakat, tojással megkenem, és kb 40 percig 200 fokon sütöm.
Először készítettem, és mennyei lett! Ajánlom mindenkinek, akinek a papírvékony réteslapok elvették a kedvét a rétes készítéstől."
A leírás bonyolultnak tűnik, ám ez a legegyszerűbb macaron recept, amihez még cukorhőmérő sem kell. Az anyagok előkészítése nagyon fontos: a tojásfehérjéket jól záródó (műanyag) do...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSimára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lekvárt a tejjel simára kavarjuk, beleszórjuk a cukrot, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. Jól kikeverjük, majd kisebb méretű zsírozott, lisztezett tepsibe kisütjük. Dara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket gyúrótáblán jól összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk és egyik részhez 3 szelet csokoládét, vagy kakaóport gyúrunk. A tésztákat külön- külön félujjnyi vastagra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű