Családireceptkönyv.hu

Rétestészta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25+10 dkg liszt, 1 kis pohár tejföl, kevés só, 1 tojás, 10 dkg Rama.
Igen!

Elkészítés:


25 dkg lisztet a tojással, a tejföllel, és kb 1 mk sóval jól összedolgozom, és kb 20 percre a hűtőbe teszem.
Közben a puha margarint elkeverem 10 dkg liszttel.
A tésztát pihentetés után kb egy nagy tálca méretűre nyújtom és megkenem a margarinos liszttel, majd feltekerem mint egy piskóta tekercset. A tekercset 4 részre vágom (így 4 csík rétesem lesz)
A tészta negyedeket egyesével téglalap alakúra nyújtom, és ízlés szerinti töltelékkel töltöm. Én túróst és almás-dióst készítettem. A tölteléket a tészta közepére rakom, és minkét oldalról felhajtom a szélét úgy, hogy a tészta rétegek fedjék egymást. Olajjal kikent tepsibe egymás mellé rakom a rudakat, tojással megkenem, és kb 40 percig 200 fokon sütöm.
Először készítettem, és mennyei lett! Ajánlom mindenkinek, akinek a papírvékony réteslapok elvették a kedvét a rétes készítéstől."

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Meggyes kevert
Meggyes kevert

A sütőt előmelegítjük 170 Cº-ra. A margarint a cukorral elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport. A massza felét sütőpapírral bélelt nagy mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Mákos zserbó
Mákos zserbó

Tésztát gyúrunk, három lapot nyújtunk belőle. Megkenjük lekvárral, és mákos krémmel töltjük. Megsütjük, majd a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál étolajjal. Kenőtoll...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Álompuha diós
Álompuha diós

A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre. A tészta hozzávalót összekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. A tetejét alaposan megszórju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk