300 g liszt
240 g vaj
100 g cukor
1 tk só
1 zacskó vaníliás cukor
A sütihez valókat összegyúrjuk, diónyi golyókat veszünk belőle. Tepsire ültetjük, az ujjunkkal vagy fakanálvégével kis lyukakat nyomunk bele (ne mélyen, sülés közben kicsit lapulni fog!)
Mikor kihűlt, langyos citromkrémet teszünk a mélyedésekbe.
Sőt, én is szoktam variálni, citromkrém helyett mehet bele olvasztott csoki, esetleg lekvár. Sőt a tésztáját is lehet variálni kakóporral, narancs-vagy citromhéjjal, de a lehetőségeknek tényleg csak a képzelet szab határt :)
A túrót egy keverőtálba teszem, hozzáadom a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat (én a hűtőben tartok cukorral összekevert citromhéj-reszeléket, mert finomabb és intenzívebb, min...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy evőkanál langyos tejbe, majd felfuttatjuk. 2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral,majd a tojások sárgáját egyenként hozzá adjuk és tovább verjük. Majd közé keverjük a lisztet,végül a megolvasztott,de nem meleg m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverem a sütőporral. Összemorzsolom a puha margarinnal. Beleteszem a porcukrot, vaníliás cukrot, tojást,és könnyedén összegyúrom. A gombóc formájúra gyúrt tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz