A piskótához: 7 tojás | 14 dkg cukor | 5,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | fél csomag sütőpor | 13 dkg liszt
A krémhez: 1,5 dl habtejszín | 15 dkg cukor | 7,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 25 dkg vaj/margarin | 10 dkg étcsokoládé | 15 dkg áfonyalekvár | 10 dkg kék áfonya
A díszítéshez: 5 dkg csokoládéforgács | 2 evőkanál áfonyalekvár | 15 dkg kék áfonya
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját. Beleforgatjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.
2. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük, 160 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, kivágjuk a formából, vízszintesen 3 lapba vágjuk.
3. A krémhez felforraljuk a tejszínt a cukorral, besűrítjük a kakaóporral. Még melegen hozzákeverünk 5 dkg vajat/margarint, kihűtjük. Ha kihűlt, habosra keverjük a maradék vajjal/margarinnal, és hozzákeverjük a gőz felett/mikróban megolvasztott étcsokoládét. A krém harmadát félretesszük a díszítéshez.
4. A torta összetöltéséhez vékonyan megkenjük áfonyalekvárral a lapokat, és két rétegben betöltjük a krémmel úgy, hogy beleszórjuk az áfonyát is. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
5. Dermedés után az oldalát átkenjük a félretett krémmel, majd csokoládéforgáccsal borítjuk. A tetejére csillagcsöves nyomózsákból nyomunk krémet. Tálalás előtt a torta tetejének közepére áfonyalekvárt kenünk, majd friss áfonyát halmozunk rá.
Összegyúrom de nem túl sokáig mert különben hamar leég.Hűtőbe teszem hűlni majd kis adagokban szedem ki.Kinyújtom és szaggatom.Ha tölteni akarom akkor 1 teli aljat szaggatok és 1 l...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet a kakaóporral összekeverjük . Ezután egy edényben a margarint a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira hogy a vaj és a cukor elolvadjon . Ezt ráöntjük a kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: a cukrot, a lekvárral, a vízzel, a rummal, a mazsolával feltesszük főni. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, és a mazsola egy kicsit megduzzadt. Adjuk hozzá a kakaóport is, majd keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű