Családireceptkönyv.hu

Áfonyás csokoládétorta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 16 SZELETHEZ
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A piskótához: 7 tojás | 14 dkg cukor | 5,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | fél csomag sütőpor | 13 dkg liszt

A krémhez: 1,5 dl habtejszín | 15 dkg cukor | 7,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 25 dkg vaj/margarin | 10 dkg étcsokoládé | 15 dkg áfonyalekvár | 10 dkg kék áfonya

A díszítéshez: 5 dkg csokoládéforgács | 2 evőkanál áfonyalekvár | 15 dkg kék áfonya

Elkészítés:


1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját. Beleforgatjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.

2. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük, 160 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, kivágjuk a formából, vízszintesen 3 lapba vágjuk.

3. A krémhez felforraljuk a tejszínt a cukorral, besűrítjük a kakaóporral. Még melegen hozzákeverünk 5 dkg vajat/margarint, kihűtjük. Ha kihűlt, habosra keverjük a maradék vajjal/margarinnal, és hozzákeverjük a gőz felett/mikróban megolvasztott étcsokoládét. A krém harmadát félretesszük a díszítéshez.

4. A torta összetöltéséhez vékonyan megkenjük áfonyalekvárral a lapokat, és két rétegben betöltjük a krémmel úgy, hogy beleszórjuk az áfonyát is. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

5. Dermedés után az oldalát átkenjük a félretett krémmel, majd csokoládéforgáccsal borítjuk. A tetejére csillagcsöves nyomózsákból nyomunk krémet. Tálalás előtt a torta tetejének közepére áfonyalekvárt kenünk, majd friss áfonyát halmozunk rá.

Áfonyás csokoládétorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Sütés nélkül - Gesztenyés tekercs
Sütés nélkül - Gesztenyés tekercs

A tésztához valókat összegyúrjuk, két részre szedjük, folpack közt kinyújtjuk. A krémhez valókat robotgéppel kikeverjük, ketté szedjük, megkenjük a lapokat, feltekerjük. Hűtőbe tes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Almás-mákos “kétperces”
Almás-mákos “kétperces”

A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Kókuszgolyós torta
Kókuszgolyós torta

Először a golyókat készítsük el: a hozzávalókat simára keverjük, és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk. A tésztához az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: borsági
Almás zabkeksz
Almás zabkeksz

A tojást az almalével és a fahéjjal robotgéppel elkeverjük, majd a többi hozzávalót kanállal hozzákeverjük. Néhány percig állni hagyjuk, és 160 fokra előmelegítjük a sütőt. A...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk