50 dkg liszt, 18 dkg vaj, 4 tojássárgája, fél cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, egy kis tejföl.
Töltelék: fél dl tej, fél dl rum, 3 evőkanál baracklekvár, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 evőkanál kakaó, 1 süteménylap
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk.
A töltelékhez a tejbe beleöntjük a rumot, ebbe a keverékbe beletördeljük az egyik tésztalapot, majd hozzáadjuk a baracklekvárt, a vajat, a cukrot és a kakaót is. A hozzávalókat jól összekeverjük, majd megtöltjük vele a lapokat.
A tetejére a 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, apránként hozzáadjuk a 25 dkg porcukrot is, majd gőz fölött verjük tovább kb. 20 percig, és ezzel a kemény habbal kenjük meg a süteményt.
1. A hozzávalókat összegyúrjuk, hogy nyújtható legyen, és 3 lapot sütünk. 2. Töltelék: egy lapot összetörünk, és annyi vaníliás-cukros tejjel forraljuk, hogy krémszerű legyen....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint/zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék. A töltelékhez a tojásfehérjét fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A lisztből, hideg vajból, porcukorból, vaníliás cukorból, sütőporból és a tojássárgákból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, folpackba csomagoljuk, és hűtőszekrényben...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva tepsi hátán megsütjük. A krémhez a tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű