50 dkg liszt, 18 dkg vaj, 4 tojássárgája, fél cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, egy kis tejföl.
Töltelék: fél dl tej, fél dl rum, 3 evőkanál baracklekvár, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 evőkanál kakaó, 1 süteménylap
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk.
A töltelékhez a tejbe beleöntjük a rumot, ebbe a keverékbe beletördeljük az egyik tésztalapot, majd hozzáadjuk a baracklekvárt, a vajat, a cukrot és a kakaót is. A hozzávalókat jól összekeverjük, majd megtöltjük vele a lapokat.
A tetejére a 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, apránként hozzáadjuk a 25 dkg porcukrot is, majd gőz fölött verjük tovább kb. 20 percig, és ezzel a kemény habbal kenjük meg a süteményt.
Csak a hagyományos. Mert nagyon meleg van és ezt nem kell sütni... mert 5 perc alatt kész van és mert édességre vágytam, de azonnal. Amikor kicsit lehűl az idő, mindig sütök 1-2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A joghurtot keverjük ki a cukrokkal, adjuk hozzá a lisztet, amibe belekeverjük a sütőport, és a szódabikarbónát. 2. Dolgozzuk össze, de nem kell sokáig keverni, hasonlóan minth...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojást. A liszttel elkeverjük a sütőport és a sót, majd a vajas masszához keverjük. Végül hozzákeverjük...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű