Családireceptkönyv.hu

Citrom szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl

Krém:

1,5 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
4 dl tej
25 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 citrom leve

Szükséges még:

szilvalekvár
sárgabaracklekvár

Elkészítés:


A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a citrom levét is. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinos krémmel.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk. Az egyik lapot egy 20 × 30 cm-es lappá nyújtjuk, és egy ekkora méretű tepsi hátulján 160°C-on kb. 10 perc alatt rózsaszínre sütjük. A másik három lappal is ugyanígy járunk el.

Ha megsültek és kihűltek a lapok, akkor az elsőt beletesszük a tepsibe, megkenjük szilvalekvárral, erre tesszük a második lapot, rásimítjuk a citromos krémet, erre jön a harmadik lap, azt megkenjük baracklekvárral és végül befedjük a negyedik lappal. Porcukorral megszórjuk, majd másnap szeleteljük, szépen meg fog puhulni.

Enyhén savanykás sütemény, nagyon finom! Jó étvágyat kívánok! :)

Citrom szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
HABOS REBARBARÁS SÜTI
HABOS REBARBARÁS SÜTI

A tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jól összemorzsoljuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beletesszük a tészta alapot, jól lenyomkodjuk. Közepes lángon kisütjü...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Receptek
chia puding
chia puding

A chia magot egy fedeles edénybe mérjük. A Cocomast elkeverjük a vízzel és a magokra öntjük. Lefedjük és 24 órára hűtőbe tesszük. Ízesíthetjük: cukorhelyettesítővel, fahéjjal...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Zserbó
Zserbó

Az élesztőt tejbe,cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfutott élesztővel könnyű tésztát dagasztunk.Konyharuhával letakarva hagyom megkelni. A darált diót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Fánk - Bujtatott keltes fánk - OK
Fánk - Bujtatott keltes fánk - OK

1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgájával, rummal, sóval jól összedolgozzuk. (Ha túl keménynek tűnik, pici tejet adunk hozzá, liszttől függ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk