menu

Családireceptkönyv.hu

Hófelhő


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
2,5 víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
6 tojás

Krém:
1 liter tej
4 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 dl habtejszín
habfixáló

Elkészítés:


A vizet a zsírral felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, ezt összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni. Utána egyenként beledolgozunk 6 egész tojást. Két részre osztjuk a tésztát, nem kell megijedni, ha kicsit sűrű, mert úgyis kizsírozott tepsibe (nagy sütőtepsi) kell belemaszatolni, szó szerint kézzel simítjuk bele, nem baj, ha helyenként hézagos lesz. Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütjük.

A tejben felfőzzük a 4 csomag pudingot, majd hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a margarint kikeverjük a porcukorral, végül a kihűlt pudinghoz adjuk és együtt jól kihabosítjuk. Rákenjük az egyik lapra, majd a tejszínt (vagy habport) keményre felverjük a fixálóval, és a krém tetejére simítjuk. Ráhelyezzük a másik lapot, kicsit rányomkodjuk, és éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap hideg vízbe mártott késsel szeleteljük. Tetszés szerint a tetejére szórhatunk porcukrot, vagy csurgathatunk rá olvasztott csokoládét.

Nagyon finom, elrontani nem lehet, és elég kiadós is. Jó étvágyat!

Hófelhő

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Puha túrós batyu (Rupáner)
Puha túrós batyu (Rupáner)

1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kávéskanál cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk. Ha nagyon ragadós, akkor adunk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
KAPROS TÚRÓS LEPÉNY
KAPROS TÚRÓS LEPÉNY

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a vajjal finoman összemorzsoljuk. Hozzákeverjük a cukrot, a tojások sárgáját, a tejet, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a sót,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tízperces fánk
Tízperces fánk

A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Angelina Álma
Angelina Álma

.A tésztához valókat a liszt kivételével egy tálba összemérjük és kézi habverővel gőz felett simára keverjük. A 40 dkg lisztet is hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle. Ha kicsit ra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk