Tészta:
2,5 víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
6 tojás
Krém:
1 liter tej
4 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 dl habtejszín
habfixáló
A vizet a zsírral felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, ezt összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni. Utána egyenként beledolgozunk 6 egész tojást. Két részre osztjuk a tésztát, nem kell megijedni, ha kicsit sűrű, mert úgyis kizsírozott tepsibe (nagy sütőtepsi) kell belemaszatolni, szó szerint kézzel simítjuk bele, nem baj, ha helyenként hézagos lesz. Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütjük.
A tejben felfőzzük a 4 csomag pudingot, majd hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a margarint kikeverjük a porcukorral, végül a kihűlt pudinghoz adjuk és együtt jól kihabosítjuk. Rákenjük az egyik lapra, majd a tejszínt (vagy habport) keményre felverjük a fixálóval, és a krém tetejére simítjuk. Ráhelyezzük a másik lapot, kicsit rányomkodjuk, és éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap hideg vízbe mártott késsel szeleteljük. Tetszés szerint a tetejére szórhatunk porcukrot, vagy csurgathatunk rá olvasztott csokoládét.
Nagyon finom, elrontani nem lehet, és elég kiadós is. Jó étvágyat!
A banánokat villa segítségével nyomkodd szét. A vajat a cukorral keverd habosra, tedd bele a pépes banánt és a tojásokat is. Szitáld bele a sütőporral és a csokireszelékkel vegyíte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülönválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Belekeverjük a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjé...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat és hozzáadjuk a túrót is, tésztát gyúrunk. (Attól függően, hogy mennyire zsíros túrót használunk, ha e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta: A tojások sárgáját kikavarni cukorral, és a felvert fehérjét a lisztel és a sütőporral együtt belekavarni. A tetejére szórni a meggyet,és megsütni, A krém: Amíg sül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű