30 dkg finom liszt
6 dkg porcukor
20 dkg puha vaj
1 tojássárgája
fél citrom reszelt héja és leve (bio vagy kezeletlen citrom)
lekvár
+ a tetejére porcukor
1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd hozzáadjuk a vajat, tojást és összegyúrjuk a tésztát.
2. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra, majd kiszaggatjuk a kiszúróformával (minden másodikat lyukasra/lyukassal szaggatjuk). A lemaradó tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.
3. Sütőpapíros tepsire rakjuk, majd előmelegített légkeveréses 180 fokos sütőben 8 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, de világos maradjon a tészta! Nem baj, ha még puha, amikor kivesszük a sütőből, mire kihűl, megszilárdul és omlós lesz.)
4. Mindegyik közepére teszünk ízlés szerint lekvárt, a lyukas süteményeket pedig meghintjük porcukorral, majd összeragasztjuk.
Azonnal fogyasztható, nagyon finom omlós.
Kb. 40-45 db linzer lesz 5 cm átmérőjű formával szaggatva.
Jól záródó dobozban napokig eláll és omlós marad.
cukrot a tojással és a tejföllel jól kikeverem. hozzáadom a lisztet,sütőport és annyi tejet ,hogy piskóta tészta állagot kapjak.Fele tésztát bele teszem a kizsirozott tepsibe.más...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, van. cukrot, és a tojásokat habosra keverem. Folyamatosan belekavarom az olajat, utána az ásványvizet. Egy kis rumaromát teszek bele, majd a lisztet az elkevert sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit fél centis darabkákra vágjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük. A hozzávalókat összekeverjük, és teáskanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A halmok...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEbből kelt tésztát készítünk, elfelezzük, felébe 2 evőkanál kakaót dolgozunk bele. Amikor megkelt mindkét tésztát kinyújtjuk, egymásra fektetjük, feltekerjük, és úgy tesszük bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű