- 12 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 60 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 citrom héja
- 2 dl tejföl
- 1 cs. sütőpor
Krém
- 5 tojás sárgája
- 50 dkg tehéntúró
- 12 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 cs. vaníliás cukor
- 50 dkg eper
Hab
- 5 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
A szoba hőmérsékletű vajat összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozzá, hogy elváljon az edény falától. Belenyomkodjuk egy közepes tepsibe, és 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
A túrós töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, az elősütött tésztán egyenletesen elosztjuk, majd az eperszemekkel kirakjuk. 30 percig sütjük.
A habhoz a tojásokat a cukorral felverjük, befedjük vele a süteményt, és még 5-6 percig sütjük. Kihűlés után vizes késsel felvágjuk.
1. A lisztet, a cukrot, a margarint és a tojássárgáját gyúrjuk morzsalékos tésztává, a végén formázzuk gombóccá és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe 1 órára. 2. Liszttel megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk. 2. A fehérjét kemény habbá verjük pici sóval. 3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, lassan keverjük tovább, majd kanalanként a lisztet, cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz6 db kis golyót formáltam belőle, szilikonos sütőpapírra fektettem, vizes villával kilapítottam. Végül előmelegített sütőben 200 fokon légkeveréses funkción 10 perc alatt készre s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édes kekszet morzsás állagúra törjük, és az olvasztott vajjal egy 18 cm-es tortaformába töltjük. A krémhez felmelegítjük 1 lime, 1 narancs és 1 citrom kifacsart levét, majd h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű