- 12 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 60 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 citrom héja
- 2 dl tejföl
- 1 cs. sütőpor
Krém
- 5 tojás sárgája
- 50 dkg tehéntúró
- 12 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 cs. vaníliás cukor
- 50 dkg eper
Hab
- 5 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
A szoba hőmérsékletű vajat összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozzá, hogy elváljon az edény falától. Belenyomkodjuk egy közepes tepsibe, és 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
A túrós töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, az elősütött tésztán egyenletesen elosztjuk, majd az eperszemekkel kirakjuk. 30 percig sütjük.
A habhoz a tojásokat a cukorral felverjük, befedjük vele a süteményt, és még 5-6 percig sütjük. Kihűlés után vizes késsel felvágjuk.
A szalakálit feloldjuk 1 dl tejben. A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrokat, majd a feloldott szalakálit is. Elkezdjük gyúrni és annyi tejet adunk még hozzá, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat gyúrjuk össze, majd pár perc pihentetés után nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra a tésztát. Ezután tetszőleges nagyságúra szaggassuk ki. Előmelegített 180°C-os sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. 2. Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3. Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük. 4. A tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összekeverjük. A tetejét megszórjuk gyümölccsel. Én meggyel szoktam csinálni, de bármilyen gyümölccsel lehet.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű