♥ TÉSZTA:
18 dkg finom liszt
10 dkg cukor +5 a fehérjéhez
4 db tojás
1 dl tej
1 dl olaj
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
♥ TÖLTELÉK :
25 dkg túró
6 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
reszelt citrom héj
2-3 dkg búzadara (óvatosan, ha sokat teszel száraz lesz, nekem picit az lett ;))
♥ A csokis alaptésztához 1 tálba teszünk 1 dl olajat, 1 dl tejet, 10 dkg cukrot, és 4 tojássárgát. Habverővel alaposan összekeverjük.
A száraz anyagokat külön szoktuk elkészíteni, 18 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, és 2 ek szitált kakaóport teszünk a tojásos keverékhez.
Alaposan elkeverjük, a habverővel jó csomómentesre tudjuk keverni.
A tojásfehérjékhez 5 dkg cukrot adtunk, géppel felverjük. Miután felvertük a habot, a géppel átkeverjük a barna masszát is, majd apránként kézzel
keverve befeforgatjuk a habot. Vigíázva, nehogy összetörjük.
A tepsit előkészítjük: vajazzuk, lisztezzük(lehetőleg rétes liszttel, mert a fölösleges lisztet ki tudjuk önteni, míg a finom lisztet nem)
A sütőt bemelegítjük 170-180°-ra.
A barna tésztát beleöntjük az előkészített tepsibe. Egyenletesen eloszlatjuk az anyagot.
♥ A túrótöltelékhez 25 dkg túrót, 1 tojást, vaníliás cukrot, kb 10 dkg cukrot és reszelt citromhéjat készítünk elő. Villával jól kikeverjük, majd 4-5 dkg búzadarát keverünk hozzá.
Egy evőkanállal kis halmokat adagolunk a tésztára, a tepsit kicsit megrázogatjuk és betesszük sütni. 170-180°-on 20-25 perc szükséges
Sütés 170-180 fok kb.: 25-30 perc
Babakeksz darálva amennyit felvesz Mindent villával összekeverni, gombócokat formálni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingporhoz adjuk a tejet és robotgép segítségével elkészítjük a pudingot. Hozzáadjuk a mascarpone-t. (Cukrot azért nem kell külön beletenni, mert a babapiskóta és a puding is c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű