2 csésze liszt
2 tojás
3/4 csésze tej
1/4 csésze víz
90g vaj
1/4 csésze cukor
1 csésze 2.5 dl
A sütőt előmelegítjük. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a tojás sárgáját, a tejet, a vizet, a vajat. Kézi mixerrel simára keverjük.
A tojásfehérjét habverővel keményre verjük. A cukrot fokozatosan adjuk hozzá. A felvert tojásfehérjét a tésztába belekeverjük.
A sütőt vajjal bekenjük. 1/2 csésze tésztát teszünk a lapra, majd 2-3 percig sütjük.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált diót és a vaníliát. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, el...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes1. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 2. Hozzáadjuk a citrom levét, a héját, és a fahéjat. 3. Sűrűn kevergetve, közepes lángon elkezdjük főzni. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe 1 órára. 1 óra múlva kibélelünk 3 tepsit sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük. Enyhén...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes