2 csésze liszt
2 tojás
3/4 csésze tej
1/4 csésze víz
90g vaj
1/4 csésze cukor
1 csésze 2.5 dl
A sütőt előmelegítjük. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a tojás sárgáját, a tejet, a vizet, a vajat. Kézi mixerrel simára keverjük.
A tojásfehérjét habverővel keményre verjük. A cukrot fokozatosan adjuk hozzá. A felvert tojásfehérjét a tésztába belekeverjük.
A sütőt vajjal bekenjük. 1/2 csésze tésztát teszünk a lapra, majd 2-3 percig sütjük.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és sütőpapírt terítünk egy nagy tepsibe. A fűszerkeverékhez összevegyítjük az összes fűszert egy kis tálkában, és magunk me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrokat is és fényes habbá verjük. Óvatosan hozzáadjuk az almaecetet, a fahéjat és a kuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverem. A kockára vágot vajat egy lábasban megolvasztom. Mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadom a cukrot és a tejet,...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű-A tepsit kibéleljük alufóliával. Az almát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk és kirakjuk vele a tepsi alját. -A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral jól el...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: Közepes