menu

Családireceptkönyv.hu

Házi fagylalt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


475 ml hideg habtejszín
400 ml édesített sűrített tej
pürésített gyümölcs
vagy olvasztott csoki
vagy karamell

Elkészítés:


475 ml hideg habtejszínt verjünk kemény habbá, majd adjunk hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és keverjük össze.
Ha ezzel megvagyunk, jöhet az ízesítés. Ahogy a kedvünk tartja, adhatunk hozzá pürésített gyümölcsöt, vagy olvasztott csokit, akár karamellt is.
Végül tegyük a krémet egy megfelelő edénybe, fedjük le és rakjuk be a fagyasztóba legalább 6 órára. Amint megfagyott, már kanalazhatjuk is az édességet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis karamellás marlenka
Csokis karamellás marlenka

A karamellkrémmel kezdjük, az szépen elfődigél, amíg a lapokat sütjük. A tésztához először lábosban összemelegítjük a cukrot, szódabikarbónát, mézet és vajat, és halvány barnulásig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Julika mama ribizlis sütije
Julika mama ribizlis sütije

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kivajazott tepsibe símítjuk. A tojásfehérjékből gőz fölött kemény habot verünk. A tésztát 5 pecig közepes lángon sütjük. Kicsit várjuk, h...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Mákosguba
Mákosguba

1. A tejet a vajjal, mézzel, vaníliával felforraljuk és ezzel a kifliket leforrázzuk. 2. Egy kivajazott tepsibe óvatosan áttesszük a leforrázott kifliket. 3. A mák, cukor, citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márta
Flódni
Flódni

A tésztát öt részre osztom és pihentetem, amíg a töltelékek elkészülnek. Tepsit zsírorom, lisztezem. A tésztát tepsi méretre nyújtom. Az első réteg tésztára kerül a máktöltelé...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk