28 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, fél citrom reszelt héja, csipet só
Krém: 10 dkg 75 % os csokoládé, 1 dl tejszín , 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor
Máz: 20 dkg étcsokoládé, 0.35 dl olaj
A tésztához a lisztet, porcukrot, darált diót, sót, citrom héját összekeverem egy tálban és kézzel beledolgozom a vajat. Elég lágy lesz a massza,de estétől reggelig hűtőben pihentetem( vagy legalább 1-2 órát). Fél cm vastagságúra kinyújtom és 5 cm.es átmérőjű köröket szaggatok belőle. 180 fokon, 8- 10 perc alatt kisütöm ( nem kell kiszárítani) Tepsiben hagyom kihűlni.
A krémhez a tejszínt felforralom, beletördelem a csokoládét és addig kavarom, míg egynemű krém lesz majd kihűtöm.A vajat a porcukorral habosra keverem majd beledolgozom a csokoládés krémet.
Két -két korongot krémmel összeragasztok és olvasztott csokoládéval bevonom. Az isler aljába egy fogpiszkálót szúrok,belemártom a csokoládéba,kicsit hagyom lecsöpögni és hungarocell lapba szúrom,ott hagyom míg megdermed a csoki.
A vizet, olajat és a pici sót felteszem lábosba forrni, mikor forr bele szórom a lisztet, álandó keverés fakanállal hogy csomómentes legyen kb. 8-10 percig lassú lángon. Amikor szé...
Elkészítési idő:Mixerrel keverd 4-5 percig tojásokat az édesítővel,ezalatt jó habos lesz és kifehéredik. Keverd hozzá a reszelt répát és a citromlevet vagy ecetet. A száraz hozzávalókat vegyítsd...
Elkészítési idő:A lisztet egy edénybe kimérjük, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Egy másikban a puha margarint habosra keverjük a cukrokkal ,majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a sü...
Elkészítési idő: 1 éjszaka + 1 ó