10 db tojás
10 ek cukor
10 ek liszt
4 Danone vanília puding
20 dkg mazsola
20 dkg darált dió
5 dkg kakaópor
1 dl rum
1 citrom
tejszínhab
csokiöntet
Sütünk egy sárga, és egy barna piskótát.
Mazsolát beáztatjuk a rumos cukorszirupba.
Beleszeleteljük a citromhéjat, és a levét is belenyomjuk.
Sorrend:
sárga piskóta...locsolás...puding...dió...barna piskóta.
Tetejére szirup, vékony pudingréteg, a végén kakaópor.
3 órára hűtőbe tesszük.
Szaggatva, tejszínhabbal, csokiöntettel tálaljuk.
A tésztát, ha vastagabbat vettünk, akkor kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra. Felvágjuk 10x10 cm- es kockákra. A közepükre teszünk 1-1 tk lekvárt. A tojást kettéválasztjuk, a fehérj...
Elkészítési idő: 15-30perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A pudingport megfőzzük a cukrokkal és a tejjel, kevergetve kihűtjük, közben hozzáadjuk a vaj felét. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínt. (Óvatosan keverve, fokoza...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két fele vesszük, az egyik részt ismét két fele. Így két vékonyabb és egy vastagabb (30x30-es tepsi) tésztát nyújtunk belőle és 180 C fokon...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű