menu

Családireceptkönyv.hu

Somlói galuska


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


10 db tojás
10 ek cukor
10 ek liszt
4 Danone vanília puding
20 dkg mazsola
20 dkg darált dió
5 dkg kakaópor
1 dl rum
1 citrom
tejszínhab
csokiöntet

Elkészítés:


Sütünk egy sárga, és egy barna piskótát.
Mazsolát beáztatjuk a rumos cukorszirupba.
Beleszeleteljük a citromhéjat, és a levét is belenyomjuk.

Sorrend:
sárga piskóta...locsolás...puding...dió...barna piskóta.
Tetejére szirup, vékony pudingréteg, a végén kakaópor.

3 órára hűtőbe tesszük.

Szaggatva, tejszínhabbal, csokiöntettel tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lekváros táskák recept
Lekváros táskák recept

A tésztát, ha vastagabbat vettünk, akkor kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra. Felvágjuk 10x10 cm- es kockákra. A közepükre teszünk 1-1 tk lekvárt. A tojást kettéválasztjuk, a fehérj...

Elkészítési idő: 15-30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kekszes csoda sütés nélkül
Kekszes csoda sütés nélkül

Elkészítés: A pudingport megfőzzük a cukrokkal és a tejjel, kevergetve kihűtjük, közben hozzáadjuk a vaj felét. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínt. (Óvatosan keverve, fokoza...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puncs szelet
Puncs szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két fele vesszük, az egyik részt ismét két fele. Így két vékonyabb és egy vastagabb (30x30-es tepsi) tésztát nyújtunk belőle és 180 C fokon...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Bögrés mézeskalács
Bögrés mézeskalács

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk