Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Dobos kocka


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
15 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 egész tojás,
1 vaníliás cukor,
4 evőkanál méz,
1,5 dl tej.

Krém : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej + liszt) kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.

A mázhoz:
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
5 dkg vaj

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán).
A krémmel töltjük meg a lapokat.
Tetejére csokimáz kerül.
A mázhoz:
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
5 dkg vaj
Tojásfehérje
A kakaóport a cukorral és kb. 3-4 evőkanál vízzel a tűzön megolvasztjuk, sűrűsödésig kevergetjük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, majd ha már hűlt egy kicsit, a tojásfehérjét is belekeverjük. Ettől lesz fényes a máz!

Dobos kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anya
kókuszkocka
kókuszkocka

A megolvasztott margarint a porcukorral felhabosítjuk, majd egyenként belekeverjük atojásokat. Ezután hozzáadjuk a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A masszát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás fahéjas legyezős kalács
Almás fahéjas legyezős kalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citruskrémmel töltött mandulalapok
Citruskrémmel töltött mandulalapok

A reggeli rántottáimat egy ideje szívesebben készítem tiszta tojássárgájával, mint egész tojással, így állandóan megmarad egy csomó fehérje, ami kiváló a ToTu – hoz, de egy ilyen c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Omlós mákos rudacskák
Omlós mákos rudacskák

A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát. Fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk