Tészta:
40 dkg liszt
fél csomag sütőpor
12 dkg zsír
12 dkg cukor
1 tojás
tejföl
Krém:
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
0,5 liter tej
2 kanál cukor
4 púpozott kanál liszt
kakaó
rum
Tészta:
A lisztet, sütőport és a zsírt összekeverjük.
Hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy gyúrható tésztát kapjunk. 3 lapot sütünk belőle.
Krém:
A margarint a porcukorral habosra kavarjuk.
A tejjel, cukorral, liszttel sűrű krémet főzünk. Kihűlésig keverjük majd összevegyítjük a vajas krémmel.
Két részre osztjuk és az egyik felébe kakaót a másikba pedig rumot teszünk.
Összeállítás:
tészta, kakaós krém, tészta, rumos krém, tészta, csokimáz
A meggyet kimagvaljuk és lecsöpögtetjük. A formákat kikenjük vékonyan margarinnal. A sütőt előmelegítjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport, a kakaópo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A tejet a vaníliarúddal épphogy felforraljuk, majd félretesszük. Miközben a tej melegszik, elkészítjük a karamellt: egy vastag falú lába...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük. A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű