Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Nagyon finom almatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
125 g puha vaj
125 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
fél citrom reszelt héja
3 tojás
200 g liszt
2 csapott tk sütőpor
1 ek tej

Töltelékhez:
5-6 közepes alma

Mázhoz:
2 ek sárgabarack lekvár
1 ek víz

Elkészítés:


A tésztához a vajat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrokat, a sót és a reszelt citromhéjat is. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel külön-külön kikeverjük. Tálba szitáljuk a lisztet és sütőport, majd jól összekeverjük. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet. A tésztát egy 26 cm-es, előre kivajazott kapcsos tortaformába kanalazzuk és jól elsimítjuk.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk és magházukat kiemeljük. Az almacikkekbe éles késsel nem túl mély bevágásokat ejtünk. Az almákat a gömbölyű felükkel felfelé, kör alakban a tészta tetejére helyezzük, majd a formát a sütőbe toljuk és a tésztát160 fokos sütőben (előmelegítés nélkül) kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
A formát rácsra tesszük, a tésztát hűlni hagyjuk.
A mázhoz a lekvárt a vízzel együtt lábasba tesszük, (rúdmixerrel pürésítjük), majd állandó kevergetés mellett megmelegítjük. A kész mázat ecsettel az almákra kenjük. A tortát 10 percig a formában állni hagyjuk, majd eltávolítjuk róla a peremet és az alját és a sütit rácsra téve kihűtjük.

Nagyon finom almatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós lepény
Diós lepény

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk,és félretesszük. A tojás sárgáját felverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a darált diót, végül a felvert tojásfehérj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Grízes almás kavart süti
Grízes almás kavart süti

Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a joghurtot és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.Mossuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kedvenc csokimáz
Kedvenc csokimáz

Mindent beleteszünk egy lábasba. Addig főzzük, míg hólyagosodni nem kezd. 2-3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. 5 perc hűlés után rákenjük a sütire.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar PEHELYPOGÁCSA
PEHELYPOGÁCSA

A hozzávalókat jól eldolgozzuk, nyújtjuk,a tetejét lekenjük tojással, megszórjuk sajttal és köménymaggal (aki szereti), előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük. Gyors,fino...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk