Családireceptkönyv.hu

Nagyon finom almatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
125 g puha vaj
125 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
fél citrom reszelt héja
3 tojás
200 g liszt
2 csapott tk sütőpor
1 ek tej

Töltelékhez:
5-6 közepes alma

Mázhoz:
2 ek sárgabarack lekvár
1 ek víz

Elkészítés:


A tésztához a vajat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrokat, a sót és a reszelt citromhéjat is. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel külön-külön kikeverjük. Tálba szitáljuk a lisztet és sütőport, majd jól összekeverjük. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet. A tésztát egy 26 cm-es, előre kivajazott kapcsos tortaformába kanalazzuk és jól elsimítjuk.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk és magházukat kiemeljük. Az almacikkekbe éles késsel nem túl mély bevágásokat ejtünk. Az almákat a gömbölyű felükkel felfelé, kör alakban a tészta tetejére helyezzük, majd a formát a sütőbe toljuk és a tésztát160 fokos sütőben (előmelegítés nélkül) kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
A formát rácsra tesszük, a tésztát hűlni hagyjuk.
A mázhoz a lekvárt a vízzel együtt lábasba tesszük, (rúdmixerrel pürésítjük), majd állandó kevergetés mellett megmelegítjük. A kész mázat ecsettel az almákra kenjük. A tortát 10 percig a formában állni hagyjuk, majd eltávolítjuk róla a peremet és az alját és a sütit rácsra téve kihűtjük.

Nagyon finom almatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Almás mazsolás kalácsfelfújt
Almás mazsolás kalácsfelfújt

Előkészítjük a 24 cm átmérőjű, kör alakú sütőformát. Az alját sütőpapírral kibéleljük. A tepsit 180 fokra előmelegítjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk, csutkáját k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis torta (sütés nélkül)
Csokis torta (sütés nélkül)

Elkészítése: a darált kekszet összekavarjuk a kakaóporral,a porcukorral, a dióval és az olvasztott vajjal majd annyi kávét öntünk hozzá, hogy jól dolgozható massza legyen. 26 cm.es...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kosárkák csokoládé töltelékkel
Kosárkák csokoládé töltelékkel

A tésztához a cukrot, a tojást és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Lágy tésztát kapunk. 1/2 órát pihentetjük a hűtőben, majd lisztezett deszkán 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Kétszínű epreske
Kétszínű epreske

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk