20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
4 dl cukrozott sűrített tej
12 dkg vaj
3 evőkanál méz
A tetejére:
13 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
3 evőkanál tejszín
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük, felforraljuk, ezt követően kis lángon addig főzzük amíg elkezd sűrűsödni. Amikor a krém elkészül, megkenjük vele a tésztát és hűtőbe tesszük, míg a karamell szilárddá válik. Közben a csokoládét megolvasszuk, hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, majd bevonjuk vele és újra lehűtjük, ezután már szeletelhetjük.
A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk, és közepesen hőfokon sütjük őket. Annyi olaj legyen az edény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három lapot sütünk belőle. 2. Az almát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé kicsavarjuk, és a kapott almalevet félretes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát mindig a sütés elötti este kell összeállítani. Ehhez a margarin felét (125 gram) a liszttel (250 gram) elmorzsoljuk, a fele sóval (1 mokkáskanál) és a sütőporral (fél cso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sütőport és a porcukrot, belekeverjük a 1 tojássárgáját és a tejfölt, nem túl kemény tésztává gyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű