1 csomag réteslap
30 dkg finommetélt
50 dkg félzsíros tehéntúró
4 db tojás
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 dkg mazsola
5 dl tejföl
1 dkg vaníliáscukor
reszelt citromhéj
Az áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Add hozzá a kifőzött, leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét verd kemény habbá és óvatos keverés mellet ezt is add a masszához. Egy magas szélű tepsit kenj ki olvasztott margarinnal és béleld ki az egyik réteg réteslappal. Terítsd el benne a tölteléket, majd fedd le a réteslap maradékával. A tetejét kend meg margarinnal és mérsékelt tűzön süsd pirosra. Nagy kockákra vágva, a maradék porcukorral megszórva tálald.
Én vaníliás pudingot is készítek hozzá és leöntöm vele.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt melegítsd fel 180 fokra és vajazd ki a muffin tepsit. 2. A tojásokat válaszd szét, és verd fel a tojásfehérjét alaposan. 3. Lisztet, sütőport és az instant kávéport jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajazz ki egy a sütőformát. Terítsd be az alját és oldalát kristálycukorral. Tedd bele a meggyet. A többi összetevőből készíts tésztát, és öntsd a meggyre.a meggy felúszik a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet megmelegítjük. A liszthez adjuk a szódabikarbónát, sót, hozzáadjuk a cukrot,és a fűszerkeveréket, majd elkeverjük. Ehhez adjuk a felmelegített mézet és hozzáöntjük a teje...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes