25 dkg szélesmetélt
20 dkg darált mák
4 db tojás
1 dl tejföl
15 dkg vagy ízlés szerint cukor
1 nagy vagy 2 kisebb citromhéj
5-10 dkg margarin
3 db alma
vaníliaaroma
esetleg fahéj pici só
( 3-4 ek. méz ,, mazsola )
Tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Tojásokat ketté válasszuk, sárgájához megy a cukor,tejföl,reszelt citromhéj,margarin aroma,só,méz, fahéj,mazsola,géppel jól kikeverjük, mehet hozzá a darált mák, reszelt alma, végül a tojás kemény habja,és a tészta, jól összekeverjök, nekem most kicsit löttyös lett, de szépen egye sült: Sütőben kb. 40 percig sütötte. FINOM LETT !
A tésztához 9 tojás sárgáját 7 ek. cukorral habosra verjük, majd belekeverjük a lisztet és a darált diót is. (Ezzel már nem verjük sokáig, hogy a hab össze ne essen.) A fehérjét a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát beáztatjuk, majd a rizst felrakjuk az édesítővel és 4 dl tejjel – hardcorabbak vízzel – főni. Néha vessünk rá egy kósza pillantást, egy kis kavarás, egy kis mosoly… amir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a vajjal, 1 tojássárgájával, az élesztős folyadékkal, kevés sóval és a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk. Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Önt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű