25 dkg szélesmetélt
20 dkg darált mák
4 db tojás
1 dl tejföl
15 dkg vagy ízlés szerint cukor
1 nagy vagy 2 kisebb citromhéj
5-10 dkg margarin
3 db alma
vaníliaaroma
esetleg fahéj pici só
( 3-4 ek. méz ,, mazsola )
Tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Tojásokat ketté válasszuk, sárgájához megy a cukor,tejföl,reszelt citromhéj,margarin aroma,só,méz, fahéj,mazsola,géppel jól kikeverjük, mehet hozzá a darált mák, reszelt alma, végül a tojás kemény habja,és a tészta, jól összekeverjök, nekem most kicsit löttyös lett, de szépen egye sült: Sütőben kb. 40 percig sütötte. FINOM LETT !
Tölteléknek alma baracklekvárral keverve Sütés után megszórni porcukorral, visszatenni a sütőbe, rákaramellizálódik a cukor.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búzadarát a tejjel összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy a gríz megdagadjon. Két tojás sárgáját, tejfölt keverünk hozzá. Csipetnyi sóval, és kristálycukorral ízesítjük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsüt?formát úgy bélelünk ki vele, hogy körös-körül 2 centis pereme legyen. Az őszibarackot lecsöpögtetjük és magházával lefelé fordítva a tésztára borítjuk. A vaníliapudingot megfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojasokat habosra kavarni a cukorral es a vaniliaval Hozzakavarni az olajat Utana felvaltva hozzatenni a tejet es a sutoporral elkevert lisztet A kuglof format kiolajozni es...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű