A habhoz:
160 g kristálycukor
60 ml víz
2 evőkanál akácméz
2 db tojásfehérje
15 g Dr. Oetker zselatin fix
Az alapnak:
16 db ostyalap
A csokoládé mázhoz
200 g étcsokoládé (60%-os)
2 evőkanál étolaj
Ha valakinek sikerül beszerezni kis, kerek ostyalapocskákat, természetesen ezt a lépést kihagyhatja. :) Én csak nagy ostya lapot kaptam, így picit több munkám volt az előkészülettel. Az ostyalapokat egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével kiszaggatjuk. A vizet felforraljuk a cukorral és a mézzel. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd apránként hozzáadagoljuk a cukros szirupot és a zseléfixet. A masszát habzsákba, vagy egy műanyag zacskóba tesszük, majd ráadagoljuk a rácsra helyezett ostyákra. Az étcsokoládét az olaj hozzáadásával vízgőz fölött megolvasztjuk, majd óvatosan a habra adagoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy alaposan megkössön a csoki.
A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután robotgéppel keverjük jó habosra, majd csorgassuk hozzá a forró vizet. A lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, hozzáadunk egy teáskanál citrom levét is, majd vízgőz felett melegíteni kezdjük, állandó kevergetés mellett. Kb. 60 fokra melegítj...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűTészta Az átszitált lisztet, összeforgatjuk a sóval és a porcukorral, majd a fagyos felkockázott vajjal összemorzsoljuk. Ezután összedolgozzuk a tojások sárgájával, élesztővel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA liszthez hozzá keverjük a sütőport, bele tesszük a light margarint, a tojást, a sót, és az édesítőt, majd a mazsolát, és jó alaposan összedolgozzuk tejjel. Ha szükséges, még adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű