A habhoz:
160 g kristálycukor
60 ml víz
2 evőkanál akácméz
2 db tojásfehérje
15 g Dr. Oetker zselatin fix
Az alapnak:
16 db ostyalap
A csokoládé mázhoz
200 g étcsokoládé (60%-os)
2 evőkanál étolaj
Ha valakinek sikerül beszerezni kis, kerek ostyalapocskákat, természetesen ezt a lépést kihagyhatja. :) Én csak nagy ostya lapot kaptam, így picit több munkám volt az előkészülettel. Az ostyalapokat egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével kiszaggatjuk. A vizet felforraljuk a cukorral és a mézzel. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd apránként hozzáadagoljuk a cukros szirupot és a zseléfixet. A masszát habzsákba, vagy egy műanyag zacskóba tesszük, majd ráadagoljuk a rácsra helyezett ostyákra. Az étcsokoládét az olaj hozzáadásával vízgőz fölött megolvasztjuk, majd óvatosan a habra adagoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy alaposan megkössön a csoki.
A vajat hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni, majd keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egészben a tojásokat, és alaposan dolgozd össze, a legjobb, ha kézi ha...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA puha vajat, a cukrot és a tojást keverjük habosra. Keverjük a lisztbe a sót és a sütőport, majd dolgozzuk össze a tojásos keverékkel. Végül adjuk hozzá a zabpelyhet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 2.4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütihez valókat keverőtálba tesszük és robotgéppel simára dolgozzuk. Kivajazott, lisztezett szögletes tepsibe (kb. fél gáztepsi méretűbe), vagy (26 cm átmérőjű) kerek tortaformá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű