1 bögre rizs
2 bögre tej
1 bögre víz
1/2 vanília rúd
8 tojás
10 dkg vaj
4 kupak édesítőszer
50 dkg eper
2 evőkanál keményítő
A rizst megmossuk, majd egy csipet sóval, vaníliával, tejjel és a vízzel feltesszük főni. Amikor megpuhult hozzáadom a vajat, aztán lehűtjük.
A tojásokat kettéválasztjuk és az édesítővel felverjük. Mehet bele a sárgája és a kihűlt tejberizs.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát. A tetejére 3-4 szem apróra vágott epret dobunk és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék epret édesítővel 2 dl vízzel felfőzzük és keményítővel besűrítjük Csorgassuk rá a kész sütikére.
A tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg kristálycukorral. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd hozzákeverjük az olajat is. (Én pici tejjel lazítottam a massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a kakaóval összekeverjük, beleöntjük az olvasztott vajat vagy margarint, majd mehet bele a cukor, a rumaroma és a langyos tej. Eddig azért nem túl bonyolult. A lényeg, ho...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáljuk a száraz alapanyagokat, majd közepére öntjük az olvasztott vajat, a tojásokat, mézet és fokozatosan a tejet. Ragacsos tésztává keverjük, majd egy kivajazott, l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű