1 bögre rizs
2 bögre tej
1 bögre víz
1/2 vanília rúd
8 tojás
10 dkg vaj
4 kupak édesítőszer
50 dkg eper
2 evőkanál keményítő
A rizst megmossuk, majd egy csipet sóval, vaníliával, tejjel és a vízzel feltesszük főni. Amikor megpuhult hozzáadom a vajat, aztán lehűtjük.
A tojásokat kettéválasztjuk és az édesítővel felverjük. Mehet bele a sárgája és a kihűlt tejberizs.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát. A tetejére 3-4 szem apróra vágott epret dobunk és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék epret édesítővel 2 dl vízzel felfőzzük és keményítővel besűrítjük Csorgassuk rá a kész sütikére.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk. Tálba tesszük, ráöntjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a zsemlemorzsát és a lisztet. Forró sós vízben kifőzzük a gombócokat, pi...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját a tejföllel, liszttel, a cukorral és a rummal összegyúrjuk. 20 percig hűtőben pihentetjük. Leveles tészta vastagságúra nyújtjuk. Derelyemetszővel végig vágjuk a...
Elkészítési idő: 1 óraA tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosr...
Elkészítési idő: