60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
fél cs. sütőpor (6 g)
1 citrom reszelt héja
2 tojássárgája
20 dkg zsír
1 kis doboz tejföl (140 g-os)
+ lekvár
A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a zsírral ,hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjak - nem lágy, nem is kemény. (Lehet, hogy nem kell hozzá az egész tejföl, ezért apránként adom hozzá.)
2. Enyhén lisztezett táblán kinyújtom (elég vékonyra kell nyújtani, mert a sütőportól vastagabb lesz sütés közben).
3. Tetszés szerinti formával kiszaggatom (a maradék tésztát újra összegyúrom, kinyújtom és kiszaggatom), sütőpapíros tepsire teszem és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöm. (Világosra hagyom!!!)
4. Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztom őket és porcukrozom.
A habtejszínt, a cukrot (édesítőszert) és a margarint (kókuszolajat) összefőzzük és beletesszük a kókuszreszeléket és jól elkeverjük. A keveréket hűtőbe tesszük legalább másfél órá...
Elkészítési idő: 15 perc + hűtésPre heat the oven to 350F. Grease two 6-inch round cake pans with cooking spray. Cut out parchment paper to the diameter of the pans and place them inside the pans. Spray on top...
Elkészítési idő: 55 percA búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és a mazsolát. A tálat, amiben kevertük, jól lefedjük, és pár...
Elkészítési idő: