Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szilvalakváros linzer fahéjas porcukorral


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
fél cs. sütőpor (6 g)
1 citrom reszelt héja
2 tojássárgája
20 dkg zsír
1 kis doboz tejföl (140 g-os)

+ lekvár

Elkészítés:


A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a zsírral ,hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjak - nem lágy, nem is kemény. (Lehet, hogy nem kell hozzá az egész tejföl, ezért apránként adom hozzá.)
2. Enyhén lisztezett táblán kinyújtom (elég vékonyra kell nyújtani, mert a sütőportól vastagabb lesz sütés közben).
3. Tetszés szerinti formával kiszaggatom (a maradék tésztát újra összegyúrom, kinyújtom és kiszaggatom), sütőpapíros tepsire teszem és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöm. (Világosra hagyom!!!)
4. Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztom őket és porcukrozom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Madeleine
Madeleine

Keverjük simára a cukrot a tojással. Keverjük össze az átszitált lisztet, a sót és száraz élesztőt. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a citrom héját és a mézet. Hagyju...

Elkészítési idő: 23 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Japán szelet
Japán szelet

Ezeket összegyúrom annyi tejföllel, amennyit felvesz a tészta. A tésztát 3 részre osztom, vékonyra kinyújtom (kb. 3-4 mm), a tepsi hátoldalára teszem, de mielőtt sütőbe rakom, a 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Epres morzsa süti
Epres morzsa süti

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat és kézzel morzsásra d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Morzsás almás-túrós
Morzsás almás-túrós

A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, ha nagyon száraz lenne adjunk hozzá pár csepp tejet, de a tészta maradjon morzsás. A morzsa 2/3-ad részét egy 20*30 cm-es tepsibe szórjuk, ami...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk