TÉSZTA:
600 g liszt
140 g vaj
20 g szalalkáli
2 tojás
KRÉM:
6 dl tej
6 csapott ek. liszt
400 g cukor
400 g vaj
2 csomag vaníliás cukor
400 g darált dió
TÉSZTA:
A szalalkálit olvasszuk fel tejben (kb. 2-3 dl). Majd az összes hozzávalót a szalalkális tejjel összedolgozzuk, közepes lágyságú tésztát gyúrunk belőle. Sütő hátlapján vagy szilikon sütőlapon 3 vékony lapot nyújtunk belőle.
Sütés: gáz 2-es fokozat, villany 175 fok alsó-felső. Kb. 10-15 perc
- Sütés után ha felpúposodott, konyharuhával le kell takarni és nehezékkel lenyomható.
- Sütés után azonnal még vágható, később törik.
KRÉM:
A tejet a liszttel felfőzzük, majd hűlni hagyjuk, míg teljesen hideg nem lesz. Ezután a többi hozzávalóval együtt habosra keverjük.
A szalalkálit ha nem oldod fel folyadékban rendesen, akkor púposodik a tészta. Elvileg kevés folyadékkal kellene összedolgozni, de akkor képtelenség volt kinyújtani.
A sütit érdemes legalább 1-2 nappal előbb elkészíteni, hogy vágni lehessen.
A fehérjét kemény habbá verem a cukor felével. A cukor másik felét felverem a sárgájával és hozzáadom a többi hozzávalót. Majd ebbe belekeverem a felvert fehérjét. Kiolajozott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral dolgozzuk ki habosra , öntsük rá a tejet, keverjük össze.A kb másfél centis karikákra vágott kiflik kb. felét tegyük ki vajazott sütő tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 30 dkg lisztet a cukorral és 1 csomag sütőporral összekeverjük. Egy közepes nagyságú tepsit vastagon kikenünk margarinnal. Ezután beleszórjuk a liszt 2/3 részét, majd rámorzsolun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást, majd az olajat, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint összeda...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű