18 x 23 cm-es mérethez
Mákos réteg:
16 dkg kókuszreszelék
14 dkg mák
14 dkg lenmag
20 dkg aszalt datolya
2 dl víz
2 citrom reszelt héja
3-4 evőkanál méz
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
Almás réteg:
2 kg alma
4 evőkanál útifűmaghéj
4 evőkanál méz
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
Tetejére:
kókuszreszelék
1. A kókuszreszeléket, a mákot illetve a lenmagot öntsd össze és daráld le.
2. A datolyát magozd ki, a vízből önts hozzá egy keveset, és késes aprítóval ezt is dolgozd krémesre.
3. A két alapot illetve a többi hozzávalót dolgozd össze, egynemű "tésztát" kapsz.
4. Az almát pucold meg, reszeld le, nyomkodd ki a levét. Add hozzá az útifűmaghéjat és a mézet, ízesítsd fahéjjal.
5. A mákosmassza felét simítsd a tepsibe, egy kanád domború felével egyengesd el. Erre kerüljön az almás massza fele, ezt is simítsd el. Morzsoljuk rá a maradék mákos masszát. Óvatosan, hogy az almás részt ne nyomd szét, egyengesd simára. Végül mehet rá a maradék almás keverék, a tetejét hintsd kókuszreszelékkel.
6. Néhány órára tedd hűtőbe, hogy igazán jól összeálljon a süti. Kockákra szeletelve kínálhatod.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját az édesítőszerrel és a vaníliás cukorhelyettesítővel - robotgép segítségével - habosra kevertem, majd apránként, folyamatos keverés mellett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 dkg. margarint 25 dkg. cukorral habosra kevertem majd beletettem 1/2 cs. vaníliáscukrot és egyenként kevertem hozzá 5 db tojás sárgáját. Ezután 15 dkg. apró kockákra vágott...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 dl tej, 1 dl olaj, fél cs sütőpor, 2 db 3 az 1-ben kávé, 1 dl étolaj, 4db tojás krém: 2 cs karamell pudingpor, 5.5 dl tej, 20 dkg margarin, 15 dkg c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit felolvasztjuk a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukrokkal, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a diót. Előmelegített sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű